GroenLinks stelt Kamervragen over voorgenomen sluiting afdelingen Treant

Hoogeveen / Emmen - Naar aanleiding van het voorgenomen besluit van Treant over het sluiten van de afdelingen kindergeneeskunde en verloskunde in de ziekenhuizen Bethesda in Hoogeveen en Refaja in Stadskanaal, stelt GroenLinks namens de lokale afdelingen Hoogeveen, Stadskanaal en Emmen vragen in de Tweede Kamer.

De afdelingen van GroenLinks in Hoogeveen, Stadskanaal en Emmen hebben de krachten gebundeld en gezamenlijk deze actie ondernomen. Corinne Ellemeet, GroenLinks Tweede Kamerlid, zal namens de lokale afdelingen deze vragen voorleggen aan de Minister voor Medische Zorg, Bruno Bruins. 

Eén van de vragen gaat onder andere over de invloed op leefbaarheid in de betrokken regio’s, als dit voorgenomen besluit wordt uitgevoerd. GroenLinks vraagt of de minister deze zorg deelt en of hij bereid is hierover in gesprek te gaan met Treant.   

'Naast (deelname aan) lokale acties is het goed ook op andere niveaus gezamenlijke acties te ondernemen. Hoe meer signalen, hoe beter', aldus Catharina van Hien, fractievoorzitter van GroenLinks Hoogeveen.