Jannes sluit GigaGfestival daverend af

Pesse - Niets dan lovende woorden klonken vanavond tijdens het GigaGfestival; van het publiek, de artiesten en de organisatie. Het muziekevenement, speciaal voor mensen met een handicap, was van begin tot eind een daverend succes.

Alhoewel nog even gedacht werd dat de aanvoer en afvoer van mensen op het nieuwe festivalterrein aan de H. Reindersweg wat lastiger kon zijn, blijkt dat absoluut niet het geval. 'Het liep perfect', vertelt Bert Otten van de organisatie tevreden stralend. 'De parkeerhulpen hadden dit jaar zelfs minder te doen.' De organisatie van het GigaGfestival is nog altijd uitermate dankbaar dat zij gebruik mogen maken van de enorme feesttent van het Muziekweekend in Pesse. 'Het is echt perfect. Er zijn meer dan 1500 kaarten verkocht en in de tent kunnen wel 4000 man. Vooraan lijkt het wel druk, maar mensen kunnen ook zitten en achteraan bij de picknickbanken zitten ook graag mensen wat rustiger. Iedereen kan een fijne plek hebben. Juist die ruimte is erg fijn voor de bezoekers.'

Altiband trapt af

En die bezoekers zijn er in groten getale. Zittend in een grote rolstoel, aan de hand van een begeleider, het maakt allemaal niet uit. Er is plek. En vooral: iedereen is gelijk en welkom. De programmering is ook dik voor elkaar. Dit keer trapt de Altiband af. Aliene Haar van de organisatie: 'We proberen altijd te beginnen met een band uit de buurt. We hebben ooit de Wethouders gehad en dit jaar dus de Altiband uit Meppel. Een succes.' 'De leden waren vooral wel wat zenwachtig', weet haar collega Else Tepper. 

Verder maken René Karst, Stef Ekkel, de Alpenzusjes en De Dikdakkers  er een groot feest van. 'Zo'n fijn publiek. Het is prachtig om te zien hoe zij genieten. En ze kennen alle liedjes', vertelt 'zusje' Chantal backstage nagenietend met een pilsje.

Jannes 

Maar de tent wordt bijna afgebroken met de sluiting van de avond: Jannes. Veel fans in de zaal kijken al de hele avond naar hem uit. Gedurende de optredens is er al heel wat backstage gegluurd. 'Is Jannes eral?' En als Jannes er is, speelt hij ook direct de zaal plat.

(tekst gaat verder na de video)

Ale toppers passeren de revue  Met Adio Amore worden de lichten gedempt. De lampjes in hartjesvorm aan de speciale keycords van het GigaGfestival knipperen volop. Wat een sfeer. Even later wordt er weer volop gehost en gedanst. Met Ga maar weg gevolgd door Ik ben Jannes als toegift lijkt er een einde te zijn gekomen aan de feestavond. Presentator Willie Oosterhuis weet er nóg een toegift uit te persen. 'Nog een keer zwevend naar geluk?' Jannes zegt geen nee. 

Morgen volgt een uitgebreider (Plus)verhaal. 

 


Gerelateerd nieuws