Personeel van Treant gaat actie voeren

Emmen / Hoogeveen - Personeelsleden van de Treant Zorggroep gaan vanaf begin volgende maand actievoeren in de drie ziekenhuizen in Hoogeveen, Emmen en Stadskanaal.

Dat is donderdagavond besloten tijdens een bijeenkomst met de vakbonden in Borger, waar zo'n honderd mensen op af kwamen. Dat meldt RTV Drenthe.

'Patiënt heeft er geen last van'

Hoe de acties er precies gaan uitzien wil Harma Schrage van vakbond FNV Zorg & Welzijn niet zeggen. 'We willen Treant niet op voorhand wijzer maken, maar het zullen wel acties zijn die gelijktijdig in de drie ziekenhuizen plaats hebben. Het worden wel acties waar de patiënt geen last van zal hebben.'

Onduidelijkheid

De onvrede onder het personeel van Treant lijkt met de dag te groeien. Volgens personeelsleden is er nog veel onduidelijkheid over het schrappen van de honderd banen in de ziekenhuizen in Emmen, Hoogeveen en Stadskanaal. Ook weten de werknemers niet wat de door de Raad van Bestuur voorgestelde verplaatsing van acute kindergeneeskunde en verloskunde naar Emmen voor hen zal betekenen.

'We geloven niet dat er in Emmen werk is voor alle collega's die daar nu mee bezig zijn', aldus een werkneemster.

De vier vakbonden die de bijeenkomst in Borger hadden georganiseerd willen op korte termijn opnieuw met de Raad van Bestuur van Treant in gesprek. 'De mensen willen duidelijkheid en willen serieus genomen worden', aldus Schrage.


Gerelateerd nieuws