College De Wolden: 'Treant moet verloskunde en kindergeneeskunde behouden in Hoogeveen'

Hoogeveen / Zuidwolde - Het college van De Wolden vindt dat Treant de verloskunde en kindergeneeskunde moet behouden in Hoogeveen.

Treant Zorggroep kiest voor Scheper Ziekenhuis in Emmen als centrale locatie voor klinische verloskunde en kindergeneeskunde.

‘Voor inwoners van de gemeente De Wolden betekent dit besluit een verdere verschraling van het zorgaanbod en juist op het gebied van verloskunde mag dat niet gebeuren’, vindt wethouder Jan van ’t Zand. ‘Een aantal jaren geleden is de verloskunde immers al uit Meppel vertrokken. Voor verloskundige hulp in het ziekenhuis geldt straks een reistijd van minimaal een half uur en dat kan echt niet.’

De Wolden gaat samen optrekken met de gemeente Hoogeveen, inwoners en andere organisaties om te proberen Treant op andere gedachten te brengen.

‘We staan voor de veiligheid van onze inwoners en daar hoort bereikbare zorg bij’, aldus Van ’t Zand. ‘Daarom zullen we ons tot het uiterste inspannen om te zorgen dat Bethesda een volwaardig ziekenhuis blijft.’