Oproep: protestdemonstratie sluiting verloskunde

Hoogeveen - Het is weer tijd voor actie. Dat vindt de SP Hoogeveen, gesteund door GroenLinks en Gemeentebelangen. Daarom is er zaterdag 19 mei er een demonstratie tegen de voorgenomen sluiting van de afdeling Verloskunde bij ziekenhuis Bethesda.

Het verzamelpunt is om 11.00 uur voor het raadhuis. Vervolgens vertrekt de stoet om 11.30 uur naar Bethesda, waar de organiserende partijen tegen vijf voor twaalf verwachten aan te komen.

'Al langere tijd zijn er binnen de ziekenhuizen van Treant problemen op de kraamafdeling in Emmen. De Raad van Bestuur maakte afgelopen dinsdag bekend deze problemen nu op te willen lossen door de zorg in Emmen te concentreren', aldus Philip Oosterlaak van SP Hoogeveen. 'Dit betekent echter dat honderden ouders en kinderen niet meer gewoon in Hoogeveen of Stadskanaal terecht kunnen, maar uit zullen moeten wijken naar andere ziekenhuizen in de regio in geval van calamiteiten.
Bovendien komt de toekomst van Bethesda als volwaardig ziekenhuis nog meer onder druk te staan.'

Potten, pannen, toeters en bellen

De SP heeft daarom het initiatief genomen voor een protestdemonstratie en nodigt iedereen uit hieraan deel te nemen. Inmiddels hebben ook GL en Gemeentebelangen laten weten mee te doen. Naar verwachting volgen ook de andere partijen en organisaties. Vanaf 11.00 uur zijn er enkele korte toespraken voor het raadhuis. Om 11.30 uur gaat het richting Bethesda.
Oosterlaak roept op: 'Neem potten en pannen, toeters en bellen mee om het protest tijdens de tocht ook duidelijk te laten horen.'