Actief Samenleven trekt er weer op uit

Hoogeveen - Het jaarlijkse dagje uit van de Stichting Actief Samenleven is weer gehouden. Dit evenement wordt elk jaar in de meivakantie gehouden voor gezinnen die cliënt zijn bij de voedselbank, kledingbank en speelgoedbank in Hoogeveen.

Fenna Hilgen, secretaris van de actieve stichting vertelt: ‘We hopen dat deze groep kinderen als de scholen weer beginnen ook een leuk verhaal over de belevenissen tijdens de vakantie kunnen vertellen.’

Het was een drukke bedoening op het station van Hoogeveen, waar de twee grote dubbeldekker bussen stonden te wachten op 110 kinderen en 70 ouders. ‘Wat een drama’, verzuchtte Cis Kuras, die zich ook met haar kinderen had aangemeld. Ze vertelde bij het inchecken verder. ‘Ze waren om 5.30 al niet meer te houden.’

Ieder jaar zoekt de stichting naar een leuke bestemming. Gingen de eerdere dagjes uit naar bestemmingen zoals Wunderland Kalkar, Hellendoorn en pretpark Duinen Zathe. Dit jaar zetten de twee grote bussen koers richting Attractiepark Slagharen. Bij het instappen in de bussen ontvingen alle gasten een uniek en opvallend oranje rugzakje.

Donaties

‘Normaal gesproken is het organiseren van zo’n dag niet te doen. Het huren van twee grote bussen en 180 entreekaarten tikt behoorlijk aan’, aldus Cor Velting van Actief Samenleven. ‘Dankzij een royale donatie van 3.000 euro van Nationaal Fonds Kinderhulp en 1.000 euro van Stichting Bladt Charity wordt het toch weer ieder jaar mogelijk dit weer van de grond te krijgen.’

De hele dag konden de deelnemers genieten van mooie en uitdagende attracties zoals een aantal achtbanen, een wildwaterbaan en een mooi reuzenrad die een prachtig overzicht bood over het grote attractiepark.

Tussen de middag konden alle gasten van de stichting genieten van friet met snack en een pakje drinken. Wat geduld was hier wel op zijn plaats want logistiek gezien konden de hardwerkende medewerkers van Attractiepark Slagharen de 180 deelnemers aan deze dag niet goed verwerken.

Aan alles komt ook weer een eind. Onder toezicht van de twee buscommandanten, Harry Baalman en Frits Westenbrink, al jaren vrijwilliger bij Stichting Actief Samenleven, werden de koppen bij het instappen van de bussen geteld en compleet vertrokken de bussen weer richting Hoogeveen.

Traditioneel werden de twee bussen in Hoogeveen begroet door een tweetal brandweerauto’s en onder luid sirenegeschal en zwaailichten werden de bussen via de mr. Cramerweg en Het Haagje geëscorteerd richting IJssalon Toscana. Hier boden eigenaren van Toscana Hoogeveen Gert Jan en Esther Remmelts alle deelnemers belangeloos een heerlijk ijsje aan. Twee brandweerauto’s en twee grote bussen op de rijbaan van de Schutstraat zorgden wel voor enige chaos. Met deze ludieke actie was Hoogeveen in ieder wel op de hoogte dat Stichting Actief Samenleven met de deelnemers weer terug waren in Hoogeveen. Rond 17.30 werden alle deelnemers afgezet bij het station. Dat het een lange en intensive dag was geweest, bleek wel bij een aantal kinderen die tijdens korte busrit van Slagharen naar Hoogeveen in slaap waren gevallen. ‘Een mooie dag om op terug te kijken’, aldus Fenna Hilgen en Cor Velting, initiatiefnemers van Stichting Actief Samenleven.