Hoogevener ook verdacht van seksueel misbruiken 12-jarige Djamila

Hoogeveen / regio - Hoogevener Freddy D., die vastzit voor het doden van Djamila Marissen, wordt er ook van verdacht dat hij het 12-jarige meisje seksueel te hebben misbruikt.

Dat bleek dinsdagochtend tijdens de tweede pro-formazitting in de zaak.

Het Openbaar Ministerie verdenkt hem ervan het meisje uit Hoogeveen eerst te hebben misbruikt en daarna te hebben gedood: gekwalificeerde doodslag. De tenlastelegging is aangepast. De Hoogevener wordt niet langer verdacht van moord. Dat betekent dat het OM er vanuit gaat dat D. van tevoren niet van plan was het meisje te doden.

D. pleegde het misdrijf op 14 oktober in zijn auto in Punthorst nabij Staphorst. ’s Avonds meldde hij zich met het lichaam van Djamila, de dochter van zijn vriendin, bij het politiebureau in Assen.

Tijdens de eerste openbare zitting in januari vroeg het OM om een reconstructie, waarbij D. zou voordoen wat er precies in de auto was gebeurd. Maar omdat de Hoogevener vorige week nog twee dagen uitgebreid is verhoord, is dat niet meer nodig, zei de officier van justitie dinsdag.

D. is gehoord naar aanleiding van het definitieve rapport van de sectie op het lichaam van het meisje. Ook is de Hoogevener de afgelopen tijd psychiatrisch onderzocht. Wat daar is uitgekomen, is nog niet bekend. 'Ik heb elke nacht nachtmerries', zei D. in de rechtszaal. Hij was net als tijdens de eerste zitting emotioneel.

Op 15 mei behandelt de rechtbank de zaak inhoudelijk. (ADP)