Wie durft de bakuitdaging aan?

Hoogeveen – Ben jij ook een baktalent? Grijp deze kans en meld je nog snel aan voor de bakwedstrijd Heel Hoogeveen Bakt. De winnaar ontvangt niet alleen de eervolle titel ‘Beste amateurbakker van Hoogeveen’, maar ook nog eens een prachtige prijs. Maar ook de nummers 2 en 3 gaan niet met lege handen naar huis. Opgave is mogelijk via detamboerpassage@gmail.com.

De eerste prijs is een cheque van Expert ter waarde van 500 euro. ‘Leuk om te besteden aan bijvoorbeeld een keukenmachine of een ander apparaat dat zeer welkom is bij het bakken’, zegt Saskia Hoekstra van de organisatie enthousiast. Maar ook de tweede en derde prijs liegen er niet om. De tweede prijs is een minuut gratis winkelen bij de Jumbo. Wie de derde prijs wint mag met vijf personen genieten van een luxe high tea bij De Pulle.

Taarten, cupcakes en cakes

Nog anderhalve week te gaan voordat de derde editie van Heel Hoogeveen Bakt losbarst in de Tamboerpassage. Op zaterdag 21 april om precies te zijn. Het draait die dag allemaal om taarten, cupcakes, cakes en heel veel meer lekkers.

De taarten van de deelnemers aan de bakwedstrijd worden door een deskundige jury beoordeeld. Hoe ziet de taart eruit? Hoe is de samenstelling? En nog belangrijker: hoe smaakt ie? De bakkers van Plaizier, Bakker Bos, De Soete Suickerbol en Bakkerij Mulder weten als geen ander waar de perfecte taart aan moet voldoen en zullen hun oordeel vellen.

‘De dag wordt bovendien gezellig aangekleed’, vertelt Saskia. Want er is naast het bewonderen van de smaakvolle creaties van de baktalenten meer te beleven. Zo zijn er allerlei standjes te vinden met leuke producten. Saskia: ‘Meer standhouders zijn nog welkom. Wie geïnteresseerd daarin is, kan nu van een leuke aanbieding gebruikmaken, want de laatste plaatsen gaan weg voor 15 in plaats van 25 euro.’ Ook hiervoor kan men zich melden via detamboerpassage@gmail.com Tevens is er entertainment. Wat precies, wil Saskia nog niet verklappen. ‘Daar zijn we als organisatie nog druk mee bezig.’

Aanmelden

De deelnemers aan de bakwedstrijd kunnen hun taarten tussen 11.00 en 12.00 uur brengen. Om 15.30 uur wordt de uitslag bekendgemaakt. Voor De Pulle krijgen alle taarten een plekje op tafel, zodat iedereen ze kan bewonderen.