CDA hoopt op hoge opkomst kiezers

Hoogeveen - CDA Hoogeveen hoopt op een hoge opkomst bij de komende verkiezingen en wijst kiezers daarom op een aantal initiatieven om de opkomst in Hoogeveen zo hoog mogelijk te krijgen.

Stemmen is volgens de partij namelijk niet alleen een bijzonder voorrecht, maar ook meer dan ooit belangrijk. Op de dag van de gemeenteraadsverkiezingen, woensdag 21 maart, kan bijvoorbeeld weer gebruik gemaakt worden van de stembustaxi van CDA Hoogeveen. Kiezers met welke politieke voorkeur dan ook zijn welkom. De partij wil met dit inmiddels jaren oude initiatief zoveel mogelijk mensen in de gelegenheid stellen om hun stem uit te brengen.

Vreselijk zonde

Het CDA laat weten er alles aan te willen doen om zoveel mogelijk mensen naar de stembus te laten gaan. ‘Niet gaan stemmen is juist bij de gemeenteraadsverkiezingen vreselijk zonde,’ zegt lijsttrekker Erik Giethoorn.

Hij zal daarom zelf ook de stembustaxi besturen. ‘Juist op lokaal niveau zijn de lijntjes kort en is de invloed van de kiezer op de politiek groot. Bovendien moet de gemeente de komende jaren over belangrijke zaken beslissen, van zorg tot werk en duurzaamheid en heel veel er tussenin.’ De CDA-stembustaxi is speciaal bedoeld voor mensen die niet op eigen gelegenheid naar het stembureau kunnen gaan of er niet alleen naartoe willen of durven. Giethoorn: ‘Het zou erg jammer zijn als er stemmen, voor welke partij dan ook, verloren gaan puur omdat mensen geen kans zien om op eigen gelegenheid naar het stembureau te komen.’ Het CDA zorgt al sinds jaar en dag voor een stembustaxi en hoopt dit jaar weer veel mensen te kunnen helpen met deze voorziening.

Motiveren

Om mensen nog meer te motiveren toch te gaan stemmen, wijst het CDA kiezers die weinig tijd hebben op een ander belangrijk punt.

Ook dit jaar bestaat de mogelijkheid om bij elk willekeurig stembureau je stem uit te brengen. Je hoeft dus niet perse te stemmen in de buurt waar je woont, maar kunt bijvoorbeeld ook in de pauze van je werk of op weg naar de supermarkt naar het dichtstbijzijnde stembureau gaan, mits dat in gemeente Hoogeveen is. Dit maakt het makkelijker voor mensen om hun stem uit te brengen.

Een overzicht van alle stembureaus staat achterop de kandidatenlijsten die vorige week bij iedereen thuis bezorgd zijn.

Voor meer informatie en het ‘boeken’ van de stembustaxi kan contact opgenomen worden met het CDA via 06-25354901 of info@samenthuisinhoogeveen