‘We hebben als partij heel wat teweeg gebracht met Jong Hoogeveen’

Hoogeveen - Elk kind gelijke kansen geven. Niet alleen qua opleiding, maar ook als het gaat om opvoeding. Jong Hoogeveen is nu ruim vier jaar in de lucht en er is heel wat bereikt.

Maar als het aan het CDA en aan de ChristenUnie ligt krijgt Jong Hoogeveen een vervolg. Maandagavond wordt geëvalueerd en komen verschillende betrokken partijen bij elkaar.

Stichting Leergeld en Hoogeveen on Stage, maar wie weet in de toekomst ook een kinderburgemeester en nog meer samenwerking tussen scholen en maatschappelijke organisaties. Klaas Kroezen, docent en CDA-raadslid in hart en nieren pleit ervoor. ‘Vier jaar geleden is gestart met Jong Hoogeveen. De toenmalige wethouder Ton Bargeman had destijds gehoord van een project met jongeren in Rotterdam. Dat je gelijke kansen creeërt voor alle jongeren in onze stad. Hoe realiseer je dat? Niet alleen onderwijs speelt daar een rol in, maar ook maatschappelijke organisaties.’ We zijn erover gaan brainstormen en dit plan rolde eruit. We zijn tevreden over de afgelopen vier jaar, want er is door onze partij dus heel wat teweeg gebracht.’ Een hele gemeenschap is dus eigenlijk betrokken bij het verhaal. ‘We zitten nog in de beginfase. Willen we Jong Hoogeveen laten lopen zoals we dat voor ogen hebben, dan zijn we nog jaren bezig, misschien wel acht jaar.‘

Evaluatie

Vandaar ook dat er maandag om 19.30 uur wordt geëvalueerd in de CDA-winkel aan de Hoofdstraat 107. ‘De organisaties die zijn uitgenodigd geven een pitch. Daarin kunnen ze aangeven wat ze hebben bereikt en wat ze nodig hebben voor de komende vier jaar om de doelen die ze voor ogen hebben te bereiken.‘ Als partij vindt het CDA het goed om te weten. Maar waarom dan net weer voor de verkiezingen? ‘Omdat we, stel dat er CDA-wethouders in het college terecht komen, voor ogen willen hebben hoe we de komende vier jaar verder willen. En dat nemen we mee in de college-onderhandelingen, mocht dat aan de orde zijn.‘ Het CDA mag Jong Hoogeveen dan wel bedacht hebben, het was wethouder Gert Vos (ChristenUnie) die de afgelopen vier jaar Jong Hoogeveen heeft uitgedragen.

‘Dat heeft hij geweldig gedaan. Hij heeft zelfs wel eens gezegd dat hij wilde dat hij het idee had geopperd. Uiteindelijk is het belangrijkste dat kinderen goed kunnen opgroeien in Hoogeveen. Verschil moet er niet zijn, dat moet je maken.’