Visitekaartjes voor Junior Ambassadeurs

Hoogeveen - Over drie weken vult De Tamboer zich met pubers van een jaar of 14 en heel veel ondernemers en instellingen uit Hoogeveen en omgeving. Ze doen mee met de eerste editie van Hoogeveen On Stage.

Tijdens het Beroepenfeest op 15 maart maken zo’n 800 vmbo leerlingen kennis met verschillende beroepen, zodat ze kunnen ontdekken wat ze leuk vinden. Vorige week werden ze getraind in het voeren van een netwerkgesprek, deze week ontvangen ze hun eigen gemaakte visitekaartje. Aan Junior Ambassadeurs Kirsten van der Molen (RSG Wolfsbos) en Bas Tichelaar (Roelof van Echten College) de eer de visitekaartjes symbolisch van Wilko Jonkman van Printjob in ontvangst te nemen namens alle leerlingen. Kirsten: ‘Ik vond het heel leuk om mijn eigen kaartje te maken, je moest er ook op zetten wat je kwaliteiten zijn, dat vond ik wel moeilijk.’

Top 5

Bas vult aan: 'Ja, dat vond ik ook lastig, maar ik weet al wat ik wil worden: ik wil graag monteur van landbouwvoertuigen worden.’ En ook Kirsten weet al welke sector haar leuk lijkt en heeft haar top 5 al gemaakt. ‘Ik wil heel graag met mensen in de zorg in gesprek, veel familieleden van mij werken in de zorg en dat wil ik ook erg graag.’ Bas heeft al wat werkervaring: hij helpt wel eens mee bij een bedrijf in de pneumatic en af en toe bij een boer.

Wilko Jonkman van Printjob vindt het belangrijk dat vmbo leerlingen een goed beeld van een beroep krijgen: ‘Daarom doen wij ook mee als Beroepsbeoefenaar en natuurlijk vinden we het daarnaast leuk om de visitekaartjes van de leerlingen te drukken want een echt visitekaartje hoort er bij.’ Tijdens het Beroepenfeest gaan de leerlingen in gesprek met Beroepsbeoefenaren die ze van te voren geselecteerd hebben aan de hand van de inschrijvingen op de website. Vervolgens is het de bedoeling dat ze met twee afspraken weer de deur uit lopen. Tijdens de Doe Dag op 29 maart leggen ze 2 werkbezoeken af bij de beroepsbeoefenaren

Voor meer informatie: www.hoogeveenonstage.nl. Beroepsbeoefenaren kunnen zich nog steeds aanmelden. Voor vragen: mail@hoogeveenonstage.