Gospelkoor Rejoice viert 40-jarig bestaan: ‘Het is een grote warme familie’

Hoogeveen - Herinneringen aan 40 jaren hebben de leden van Gospelkoor Rejoice genoeg en daar komt op 14 april die van het jubileumconcert ook bij. Het koor viert dan haar 40-jarig bestaan met een groots concert in de Vredehorst.

Oud-leden zijn uitgenodigd en er wordt speciaal voor de gelegenheid een projectkoor samengesteld. Mensen die mee willen zingen hebben nog de kans om zich aan te melden.

Hoe meer mensen zich aansluiten bij het projectkoor, hoe beter, vinden de leden Marja van Dalen en Evelien Dik. ‘Dat zou toch geweldig zijn, wanneer het hele podium vol staat! We houden het concert niet in De Schutse, waar we normaal repeteren en optreden, maar in de Vredehorst. De akoestiek is daar geweldig en er is daar ruimte voor veel mensen. We hebben zo het vermoeden dat het best wel eens druk kan worden die avond’, vertelt Marja.

Met volle teugen genieten

Marja en Evelien zijn al jaren lid van het koor en genieten daar met volle teugen van. ‘Het is niet zomaar een koor, maar een groep mensen die altijd voor elkaar, maar ook voor anderen, klaarstaat. We doen ook veel bijzondere dingen met elkaar. Zo treden we ook op in ziekenhuis, tbs-klinieken en gevangenissen. Met kerst krijgen we adressen door van mensen die wat extra kracht en moed nodig hebben en dan gaan we daar langs de deur om te zingen’, vertelt Evelien. ‘Het is een grote warme familie.‘

Hans Blenkers

Hoogevener Hans Blenkers startte het koor op in 1978, nadat een groep muziekliefhebbers samenwerkten in een musical. In eerste instantie als jongerenkoor, daarna als interkerkelijk jongerenkoor en weer veel later als gospelkoor.

Vele dirigenten en leden zijn gekomen en weer gegaan, maar de vaste kern is hecht. ‘We bestaan nu ongeveer uit 25 leden. Daar mogen veel meer mensen bij‘, zegt Marja enthousiast. Evelien knikt. ‘Vooral mannen! Maar vrouwen zijn ook altijd van harte welkom.’

Aanmelden

Aanmelden voor het projectkoor van Rejoice kan nog tot en met 25 februari. Vanaf 6 maart starten de repetities voor het jubileumconcert. De repetities zijn elke dinsdagavond in De Schutse van 20.00 tot 21.45 uur. Aanmelden kan via project@rejoice-hoogeveen.nl.