Achthonderd vmbo-leerlingen volgen Junior Netwerktraining

Hoogeveen - Stel, je bent 14 jaar, zit op het vmbo en krijgt de kans in gesprek te gaan met volwassenen over hun beroep. Hoe pak je dat aan? Deze week worden achthonderd vmbo-leerlingen van RSG Wolfsbos en het Roelof van Echten College hiervoor getraind tijdens de Junior Netwerktraining van Hoogeveen On Stage.

Onder begeleiding van de ervaren trainers van Abor, oefenen de leerlingen met zich netjes voor te stellen, het handen schudden (niet te hard en niet te zacht!) en bedenken ze alvast welke vragen ze kunnen stellen aan de Beroepsbeoefenaren. Ook wordt het maken van afspraken geoefend, het uitwisselen van de visitekaartjes en het netjes afronden van het gesprek. 

Deze netwerk training is een onderdeel van het voorbereidingstraject dat de vmbo-leerlingen volgen in de aanloop naar het Beroepenfeest van Hoogeveen On Stage dat op 15 maart in de Tamboer plaatsvindt. Tijdens het Beroepenfeest gaan de vmbo-leerlingen in gesprek met beroepsbeoefenaren uit de regio en plannen ze afspraken om tijdens de Doe Dag op 29 maart werkbezoeken af te leggen. Op deze manier vormen de leerlingen een reëel beroepsbeeld wat hen verder helpt in hun oriëntatie naar opleiding en beroep.

Meer informatie vindt u op www.hoogeveenonstage.nl. Beroepsbeoefenaren kunnen zich nog steeds aanmelden. Voor vragen neemt u contact op met projectleider Esther Aarse: mail@hoogeveenonstage.nl of bel 06-10133801.