Hoogeveen On Stage is op stoom

​Hoogeveen - Roeland Hup, directeur van Hema Hoogeveen, heeft een bos bloemen ontvangen van Hoogeveen On Stage-projectleider Esther Aarse. Hoogeveen On Stage zette de winkel in het zonnetje omdat zij zich als 100e beroepsbeoefenaar heeft aangemeld.

‘Het streven is 250 beroepsbeoefenaren voor deze eerste editie van Hoogeveen On Stage. Hema meldde zich met maar liefst vier beroepen aan, dat is wel een bloemetje waard’, aldus Aarse.
 
‘Natuurlijk doe ik mee’, zegt de Hema-directeur. ‘Ik vind het belangrijk dat vmbo-leerlingen de kans krijgen diverse beroepen te leren kennen en praktijkervaring binnen lokale bedrijven op te doen. We maken dagelijks mee dat jongeren nog geen idee hebben wat ze later willen worden. We laten ze tijdens de Doe Dag zien hoe mooi het werken in de detailhandel is. De leerlingen mogen deze dag alles doen wat ze willen: kassawerkzaamheden, verkopen, spiegelen, schoonmaken, capscannen, bestellen enzovoort, als zij maar meewerken, meedoen, handen uit de mouwen steken. Belangrijk is het meemaken van de sfeer om zo binnen ons bedrijf het Hema-hart te kunnen dragen.’

Goede beroepskeuze

Hoogeveen On Stage is een beroepsoriëntatie- en netwerkprogramma van de vmbo-scholen in Hoogeveen. Initiatiefnemers van dit project zijn de gemeente Hoogeveen, Roelof van Echten College, RSG Wolfsbos, Alfa-college, Rotary Hoogeveen en Rotary Hoogeveen De Wolden. Alle partijen zien het belang in van een goede beroepskeuze voor de leerling en voor de regio.
 
Het Beroepenfeest van Hoogeveen On Stage is op 15 maart, de Doe Dag op 29 maart. De organisatie zoekt beroepsbeoefenaren die hun enthousiasme over hun vak willen delen met tweede en derde jaars vmbo-leerlingen. De gesprekken met professionals en bezoeken op hun werk vormen een belangrijk onderdeel van het keuzeproces. 
 
Deze leerlingen komen niet alleen uit Hoogeveen maar ook uit de omliggende gebieden. Esther Aarse: ‘We roepen daarom bedrijven en beroepsbeoefenaren uit de regio ook op zich aan te melden. 
 
Elk beroep is welkom ‘van automonteur tot advocaat’, zodat leerlingen kennis kunnen maken met hun droomberoepen, want: ‘Alles mag je worden. Behalve ongelukkig. Beloofd?’ www.hoogeveenonstage.nl