Willeke Dost uit Koekange op coldcasekalender

Koekange - De politie brengt in 2018 wederom een coldcasekalender uit. Willeke Dost uit Koekange, verdwenen in 1992, staat ook op de kalender.

De meeste moorden en vermissingen worden opgelost, maar dit lukt niet altijd. Om onopgeloste zaken alsnog op kunnen lossen, brengen de coldcaseteams samen met de nabestaanden een kalender uit.

De pleegouders van Willeke Dost uit Koekange, destijds 15 jaar, troffen haar 's ochtends op 15 januari niet aan in haar kamer. Zij dachten dat Willeke al op de fiets naar school was gegaan. Aan het einde van de middag kwam Willeke niet thuis. Navraag leerde dat ze die dag nooit op school was geweest. Laat op de avond gaven de pleegouders haar op als vermist.

De vermissing van Willeke Dost werd aanvankelijk beschouwd als een vrijwillige verdwijning, vanwege de traumatische jeugd van het meisje, maar later is men anders naar de verdwijning gaan kijken. In 2010 vond er nog een grote zoekactie plaats bij de boerderij van haar pleegfamilie. Alles (zoek)acties waren tevergeefs. 

Nabestaanden en bekenden van Willeke Dost willen graag dat er een einde komt aan de onzekerheid over het lot van het meisje. Alle tips zijn welkom.

Cold cases

Daarnaast staan er nog enkele zaken uit de regio op de kalender, zoals Harry Zunnebeld uit Zwolle, Ria de Vries uit Enschede, Sietze Grave uit Winschoten, Marian Kusters uit Groningen en Roelof Steinvoorde uit Leeuwarden.