'Sharleyne vermoedelijk gewurgd voorafgaand aan val van De Arend'

Hoogeveen - De 8-jarige Sharleyne is vermoedelijk gewurgd voordat ze in juni 2015 van flatgebouw De Arend viel.

Dat meldt de Telegraaf. Nieuw forensisch onderzoek zou dit hebben uitgewezen. Ook zou een bewoner van de flat belangrijke verklaringen hebben afgelegd waaruit blijkt dat Sharleyne van De Arend is gegooid.

Het Openbaar Ministerie gaat dit volgende week woensdag bekendmaken in een zitting, bevestigt Sebás Diekstra, de advocaat van de vader van Sharleyne tegenover de Hoogeveensche Courant. De 37-jarige moeder van het meisje wordt verdacht van moord. 

Verdachte geluiden

De Telegraaf schrijft dat zich een nieuwe getuige heeft gemeld die heeft verklaard die betreffende nacht verdachte geluiden te hebben gehoord. Een forensisch specialist zou na nieuw onderzoek sporen van verwurging op het lichaam van Sharleyne hebben ontdekt. Volgens advocaat Diekstra gaat het om een Belgische deskundige die een autoriteit is op het gebied van dit soort letsels. 

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie zegt het bericht in de Telegraaf te willen bevestigen noch ontkennen. Zij verwijst naar de pro-forma zitting woensdag. 'De informatie die nu naar buiten is gekomen, komt in ieder geval niet van ons.' 

 

Gerelateerd nieuws