Sidokwan krijgt kerstverrassing van Unigarant kerstfonds

​Hoogeveen - Tijdens haar traditionele jaarafsluiting werd Sidokwan aangenaam verrast. Stanley Meyer, medewerker van Unigarant, droog de Hoogeveense taekwondvereniging voor voor het Unigarant-kerstfonds.

Als er één vereniging die volgens Meyer een bijdrage uit het fonds verdiend is dat wel van zijn broer Larry.
 
'Buiten het sportaanbod is Sidokwan heel actief met organiseren van activiteiten door onder andere de activiteitencommissie. Voor deze activiteiten moeten de deelnemers een kleine eigen bijdrage betalen, maar de rest betaalt de vereniging. Wij merken dat de activiteiten ieder jaar duurder worden waardoor wij de eigen bijdrage groter moeten maken. Hierdoor haken veel kinderen af omdat de ouders dit langzamerhand niet meer kunnen betalen. Dit stuit ons tegen de borst. Ook hebben wij steeds meer kinderen die sporten vanuit de sportfonds. Dit geld gaat meestal op aan contributie en kleding.  Als bestuur vinden wij dat ieder kind mee zou moeten doen dus doen wij er geld bij. Ieder jaar is het weer afwegen wat wel door kan gaan en wat niet. De activiteiten zijn onder andere: sinterklaasviering, jeugdkamp op Ameland, seizoenafsluiting in diverse leeftijdsgroepen, zwemmen in de Huttenheugte met patat en drinken, kanovaren en een barbecue. Het Unigarant-kerstfonds betekent een flink steun in de rug voor de activiteitencommissie.'
 
Alle Unigarant-medewerkers konden ook nog op twee andere projecten stemmen. Uiteindelijk heeft Sidokwan de meeste stemmen gekregen. Voorzitter Jacko Dekker mocht de cheque in ontvangst nemen en bedankte Stanley Meyer en Unigarant voor dit mooie kerstcadeau.
Direct daarna werd de training spectaculair geopend door Angelique Zilverberg van Top Fit. Zij bracht de honderd Sidokwanners door haar enthousiasme aan het dansen en daarna kon de training voortgezet worden door Larry Meyer, Peter Boertien en Cees van der Kooij. De Little Tigers, kinderen tussen de drie en vijf jaar, gaven onder leiding van Nicole Krikken een demo. Uiteraard stonden de huldigingen centraal op de jaarafsluiting. De nieuwe zwartebanders Chris Stuivenberg, Maaike Smit, René Frielink, Chris Kloppenberg en Kevin Prent ontvingen van het bestuur een zwarte band met daarop hun geborduurde naam. Riley ter Burg ontving de prijs voor het hoogste gemiddelde examencijfer.

Seizoenwinnaars

De seizoenwinnaars zijn de vechters die de meeste punten op toernooien hebben verzameld. Seizoenwinnaar heren is Kevin Prent en bij de dames Kim Kloppenberg. De jeugd heeft het erg goed gepresteerd. Op de derde plaats eindigde Inas Bengrad, tweede werd Delano Zuidema en eerste Djayden Zuidema. Alle prijswinnaars kregen van Jari Dekker de bekers uitgereikt. Als coördinator van de Grote Club Actie kreeg Niesje Kat een bloemetje van het bestuur en ontvingen de trainer begeleiders van de stijl- en jeugdwedstrijdgroep Peter Boertien, Cees van der Kooij, Jari Dekker, Kevin en Brian Prent en Manho Wong een bioscoopbon als blijkt van waardering.