Oud-wethouder Anno Wietze Hiemstra blikt terug in programma 't Veen op

Hoogeveen - 6 januari wordt van 13.00 tot 14.00 uur het programma 't Veen op uitgezonden op Radio Hoogeveen met oud-wethouder Anno Wietze Hiemstra als gast. Op 13 januari is het de beurt aan Jantinus Waninge.

Anne Wietze Hiemstra was tot voor kort wethouder in Hoogeveen en koos er op een gegeven moment voor om waarnemend burgemeester te worden in Appingedam. Het vertelt over zijn periode in Hoogeveen, over zijn nieuwe baan in het Groninger land en over zijn toekomst. 

Jantinus Waninge is de kleinzoon van de in Hoogeveen en verre omtrek bekende Sent Waninge. Deze werd geboren in 1912 en in de jaren '30 van de vorige eeuw startte hij, samen met zijn vrouw Aaltje Pinksterhuis, een onderneming gericht op vervoer. In de beginjaren richtte hij zich op de agrarische sector. Sent was een echte ondernemer. Hij breidde steeds uit als hij mogelijkheden zag. Later nam zijn zoon het bedrijf over en daarna zijn kleinkinderen. Jantinus vertelt hoe zijn opa is begonnen en hoe het bedrijf zich heeft ontwikkeld

De lokale omroep voor regio Hoogeveen 106.8 fm in de ether en 104.1 fm op de kabel. 't Veen op is zaterdag te beluisteren van 13.00 tot 14.00 uur.