Vlinderwerkgroep zoekt eitjes sleedoornpage

Zuidwolde - Natuurliefhebbers kunnen zaterdag 6 januari met de Vlinderwerkgroep van Natuurvereniging Zuidwolde op pad om eitjes van de sleedoornpage te zoeken.

De start is om 10.00 uur bij de Vlindertuin aan het Westerveldsepad in Zuidwolde. Een tweede biotoop die deze dag wordt onderzocht, ligt aan de Slagendijk.

Sleedoornpage is zeldzaam in Nederland

De sleedoornpage is in Nederland een zeldzame vlinder die slechts op een beperkt aantal plaatsen voorkomt, maar wel in Zuidwolde. Elk jaar gaan leden van de Vlinderwerkgroep samen met onderzoekers van de landelijke Vlinderstichting op zoek naar de kleine, witte eitjes die de vlinder in de zomer op de takken van de sleedoorn heeft gelegd. De eitjes zijn het bewijs dat de vlinder zich nog kan voortplanten in onze omgeving. De vlinder wordt maar weinig gezien zien.

Exemplaren gespot langs de Slagendijk

Afgelopen zomer is een aantal exemplaren gespot langs de Slagendijk. Deelname is gratis. Denk om warme kleding en stevig schoeisel en neem zo mogelijk een loepje mee en (voor wie de hele dag wil meedoen) ook een paar boterhammen. Voor meer informatie: tel. 0528-373131.