Maandaggevoel: Nicole Donkervoort
Door Nicole Donkervoort

Petje af!

Op deze plek een pluim voor Kim Stellingwerf. Als een van de ambassadeurs van de Voedselbankactie van RTV Drenthe was zij in Hoogeveen de grote kartrekker van het hilarische NK stokpaardenrace, dat zaterdag is gehouden.

Ze had, samen met haar ‘groom’ Fenneke Tjooitink, werkelijk niets aan het toeval overgelaten. Er waren in het centrum stallen ingericht voor de stokpaarden, dierenarts Reinier Logcher was present ter controle van de dieren, er was een professioneel parcours met hindernissen uitgezet, een deskundige jury was aanwezig én er waren twee topspeakers, in de persoon van Albert Jan Vos en Ewout Klok. Laatstgenoemde had er zelfs zijn paardrijdoutfit voor aangetrokken. Kortom, het was ‘serious business’. Het ging uiteindelijk ook om serieus veel geld. De teller tikte de 10.625 aan. Een prachtig bedrag voor de Voedselbank, waar helaas nog altijd te veel mensen op aangewezen zijn. In Hoogeveen gaat het alleen al zo’n 120 gezinnen.

Hoogevener van het Jaar

Het ludieke NK heeft de afgelopen weken heel wat aandacht gekregen. Zelfs landelijke media doken er letterlijk bovenop. De grote vraag was vervolgens hoeveel publiek er op af zou komen. Dat werden er geen duizenden, maar gezellig druk was het rondom het parcours wel. Hoe dan ook zou de titel Hoogevener van het Jaar er gemakkelijk mee binnengehaald kunnen worden, maar helaas, die heeft de Hoogeveense fotografe al op zak en twee keer winnen is bij deze verkiezing (nog) niet mogelijk. De jaarlijkse verkiezing staat wel weer voor de deur. Tot 18 december kan er worden genomineerd. Kijk daarvoor op www.hoogeveenschecourant.nl/hoogevener2017.

Wie a zegt, moet ook b zeggen, is het gezegde toch?

Een pluim overigens ook voor de ruiters en amazones, die zaterdagmiddag ondanks de kou, regen en zelfs natte sneeuw aan de start verschenen. Zij hadden alles uit de kast gehaald om zelf topfit te zijn én hun paardjes te laten stralen. Helaas bleven ook enkele stallen leeg omdat teams niet kwamen opdagen. Wie a zegt, moet ook b zeggen, is het gezegde toch? En helemaal als het ook nog eens om een hilarische actie voor een goed doel gaat. Onbegrijpelijk. Maar het zou zonde zijn daar al te lang bij stil te staan, want waar het uiteindelijk om ging was zoveel mogelijk geld ophalen voor de Voedselbank. En dat heeft Kim, met dank aan velen, toch maar mooi voor elkaar gekregen. Hoogeveen heeft hiermee weer eens laten zien gezamenlijk tot heel wat in staat te zijn. Petje af!