Kandidatenlijst Gemeentebelangen bekend

Hoogeveen - Tijdens een extra ledenvergadering van Gemeentebelangen Hoogeveen, die woensdag werd gehouden in De Magneet zijn de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 vastgesteld.

Tijdens de ledenvergadering werd door de leden van de PR-commissie uitleg gegeven over de activiteiten richting de gemeenteraadsverkiezingen. Het algemene motto is ‘Gewoon doen, is nog altijd het beste’.
 
 
Op de drukbezochte ledenvergadering hebben de leden in lijn op voordracht van de kandidatencommissie gesproken over de volgorde, de kandidaat-wethouder en de kandidaat-lijsttrekker. Unaniem is door de leden besloten om het advies van de kandidatencommissie over te nemen. Dit houdt in dat de huidige wethouder Jan Steenbergen als lijsttrekker en als kandidaat-wethouder is gekozen. De kandidaten zijn een selectie van inwoners uit alle wijken en dorpen van de gemeente Hoogeveen. 
 
Veel van de kandidaten vervullen momenteel een of meerdere functies binnen verenigingen of maatschappelijke instellingen binnen de gemeente.
 
De kandidatenlijst van Gemeentebelangen Hoogeveen bevat enkele opmerkelijke wijzigingen. De langst zittende raadsleden van de raad van de gemeente Hoogeveen, Jan Stoefzand (32 jaar) en Bé Okken (24 jaar), hebben gekozen om als lijstduwers de verkiezingen van 2018 in te gaan en niet als raadslid terug te keren. Zij blijven beiden wel actief binnen de partij.

Kandidaten

In totaal staan er vijftig namen op de kandidatenlijst. Tot spijt van de kandidatencommissie konden niet meer dan het volgens de kieswet toegestane aantal van vijftig kandidaten op de lijst deelnemen.
Hieronder de eerste 26 namen op de kandidatenlijst waarmee Gemeentebelangen de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 gaat bestormen: 1. Jan Steenbergen (Fluitenberg), 2. Erwin Slomp (Hollandscheveld), 3. Jacob van der Heide (Hoogeveen), 4. Ina Prins (Fluitenberg), 5. Jan van der Sleen (Nieuwlande), 6. Jan Knol (Hollandscheveld), 7. Jan Giethoorn (Nieuwlande), 8. Aron Sieders (Hoogeveen), 9. Egbert Kats (Hoogeveen), 10. Hilma Everts (Noordscheschut), 11. Jaap Fidom (Hoogeveen), 12. Adrie Vos (Hollandscheveld), 13. Jan Alting (Nieuwlande), 14. Arjan Kleine (Hoogeveen), 15. Roelof Koopman (Elim), 16. Harmieke Paters (Nieuweroord), 17. Hans Jutstra (Hollandscheveld), 18. Geesje Vos-Baas (Hoogeveen), 19. Peter van Slochteren (Stuifzand), 20. Aaldert Jan Lensen (Hoogeveen), 21. Sander Steenbergen (Pesse), 22. Klaas van der Laan (Hoogeveen), 23. Bert Doldersum (Nieuwlande), 24. Jacob Melissen (Pesse), 25. André Baas (Fluitenberg), 26. Thomas Dwars (Hoogeveen).