Weekendschool Hoogeveen Leuk & Leerzaam is gestart

Hoogeveen - 17 enthousiaste deelnemers en begeleiders van de Weekendschool Hoogeveen knipten zaterdag samen een lint door. Het staat symbool voor de eerste Weekendschool van Drenthe.

Met 17 verschillende scharen werd benadrukt dat iedereen anders mag zijn.

Maar liefst twintig zaterdagen gaan de kinderen uit groep zeven bij allerlei bedrijven en instellingen langs om zodoende hun blik op de wereld te verruimen. Tijdens de eerste activiteit maakten ze kennis met het werk van projectleider en trainer Bart Pijper van SWW Hoogeveen. Ze leerden hoe je weerbaar loopt, deden vertrouwensoefeningen en leerden elkaar beter kennen tijdens verschillende spelletjes en oefeningen. Aan het einde sloegen ze allemaal een plankje door. Leren door te doen is dan ook precies de werkwijze van de weekendschool.

Journalistiek en media

De komende weken staan in het teken van journalistiek en media. Zo legt komende zaterdag Stefan van MeerVLOGS uit hoe je een leuke vlog kan maken. Ook gaan ze met een journalist en een week later met een fotograaf op pad en is er een bezoek aan een drukkerij gepland.

Meer weten of ook meewerken aan dit initiatief? Kijk dan op www.weekendschoolhoogeveen.nl of volg de Weekendschool Hoogeveen op Facebook: https://www.facebook.com/leukenleerzaam/.