Het Klooster Hoogeveen informeert en inspireert

Hoogeveen - Beleef Het Klooster Hoogeveen tijdens de Open Bedrijven Dag op zaterdag 4 november. Zwerf door het imposante gebouw. Open deuren die normaal gesloten blijven.

Laat je verrassen door de nieuwste inzichten op het gebied van voeding, beweging en gezondheid. Geniet van een gratis proeverij, laat je gezondheid checken of neem deel aan een workshop.

Twintig verschillende zorgverleners

In het prachtige kloosterpand aan de Brinkstraat in Hoogeveen werken zo’n twintig verschillende zorgverleners elke dag aan het fit en vitaal houden van mensen. Informeren en ervaren staan centraal in dit voor Nederland unieke concept. Tijdens de Open Bedrijvendag kan iedereen kennis maken met de bevlogen en inspirerende ondernemers. Voor jong en oud worden extra activiteiten georganiseerd en er is een leuke winactie.

Gezondheidscheck

Een gezondheidscheck laten afnemen door een preventieverpleegkundige of een bodyscan door een diëtist. Tips en adviezen ontvangen over voeten, houding en gehoor. Deelnemen aan een work-out op trampolines. Het kan allemaal tijdens de Open Bedrijvendag. Dat lekker en gezond eten prima hand in hand gaan, kan ervaren worden tijdens een smakelijke proeverij.

Langer zelfstandig wonen, waar moet je dan op letten? Hulp voor het huishouden of de persoonlijke verzorging nodig? Of wil je juist zelf in de zorg gaan werken? Ook deze en veel meer thema’s komen aan bod.

Kinderopvang

Voor de kinderen is professionele opvang aanwezig. Zij kunnen zich naar hartenlust vermaken met onder meer een springkussen en schminken.
Toe aan een versterking? Neem iets lekkers bij de koffie of thee of geniet van een lekkere lunch in de brasserie.
Een puzzeltocht door de kloostergangen en alle ruimtes geeft kans op het winnen van een leuke prijs.

Bijzonder verhaal

‘In het Klooster Hoogeveen geven we elke dag ondersteuning en informatie om fit door het leven te gaan’, vertelt Aliene Haar, initiatiefnemer van Het Klooster Hoogeveen. ‘We hebben het dan over onder meer voeding, beweging, vitaliteit, preventie, domotica en e-health. We zijn er voor iedereen; jong en oud, ziek en niet ziek.’ Ze vervolgt: ‘Sinds de officiële opening in mei hebben we al heel veel mensen mogen ontvangen in Het Klooster. We vertellen graag ons bijzondere verhaal. Door deel te nemen aan de Open Bedrijvendag willen we iedereen in de gelegenheid stellen een kijkje te nemen achter de schermen en kennis te maken met de inspirerende zorgondernemers.’
Deelnemers aan de Open Bedrijvendag binnen het Klooster Hoogeveen zijn: Beweegwijs.nu, Zorg van Oranje, Paramedisch Centrum Hoogeveen, bellicon, Podotherapie Hoogeveen, BENU, Zlimthuis, De ZorgZaak, Brasserie Fair, Fonique Hoortechniek, Diëtistenpraktijk Hoogeveen, Toon Hermans Huis Drenthe en Pedicure Hoogeveen.