Video: Gerben Hofsté, Jan Mulderij en Eddy Veenstra in Ondernemend Hoogeveen

Hoogeveen - In het RTV Drenthe-programma Ondernemend Hoogeveen vandaag (20-10) een gesprek met Gerben Hofsté van Klaver Fietsparkeren, Jan Mulderij van Mulderij & Partners en Eddy Veenstra van de Rendo.

Bekijk hieronder de uitzending

Klaver Fietsparkeren houdt zich in Nederland bezig met het bouwen van hoogwaardige fietsenstallingen. Bij stations, kantoren, scholen et cetera, maar ook bij particulieren. Sinds enige tijd is het bedrijf eigendom van een Zweeds concern. Samen kijken ze nu naar nieuwe mogelijkheden in het buitenland, waaronder Colombia, waar het bedrijf onder meer naartoe is geweest op handelsmissie.

Kansen voor MKB

Het nieuwe kabinet biedt kansen voor vooral ondernemers in het MKB. Er zijn de komende jaren de nodige voordelen te halen. Dat zegt accountant Jan Mulderij van het Hoogeveense kantoor Mulderij & Partners in Ondernemend. Met een team van zo'n dertig personen doet Mulderij de administratie voor veel klanten in de regio Hoogeveen. 

Glasvezel 

Netwerkbeheerder Rendo is een nieuwe weg ingeslagen. Een nieuwe tak is de aanleg van glasvezel. Deze tak vraagt nogal wat investeringen. Rendo helpt burgerinitiatieven in Drenthe en Overijssel om uitgevoerd te worden. En dat is volgens directeur Eddy Veenstra goed voor de economie. Afgelopen week zijn drie bijeenkomsten gehouden in de gemeente Hoogeveen, waar vanuit de bevolking ook veel belangstelling voor was. Dit is belangrijk omdat er voldoende handtekeningen gezet moeten zijn (50 procent), voordat er daadwerkelijk groen licht voor de aanleg komt. Inmiddels is Rendo actief in negen van de twaalf Drentse gemeenten.
 
Ondernemend is een samenwerking tussen RTV Drenthe, de Ondernemersfabriek en Boom uitgevers Nieuwsmedia. Ondernemend Hoogeveen wordt uitgezonden vanuit ondernemershotel De Compaen, waar ook de Ondernemersfabriek Hoogeveen gevestigd is. Het programma is iedere vrijdag om 17.30 uur en zondag om 10.00, 13.00, 16.00 en 22.00 uur te zien bij RTV Drenthe. Daarnaast is het ook online te bekijken via onder meer www.hoogeveenschecourant.nl en www.drenthenu.nl.