Route stille tocht voor Djamila is iets aangepast

Hoogeveen - De stille tocht voor Djamila Marissen, het meisje dat zaterdag door een misdrijf om het leven is gekomen, wordt gehouden op vrijdag 20 oktober om 19.00 uur.

Naaste vrienden van de familie organiseren deze tocht met instemming van de ouders van Djamila. De route van de stille tocht loopt van het basisschool Het Palet aan de Van Goghlaan via RSG Wolfsbos naar Delu aan Het Haagje. In het gebouw van Delu ligt Djamila opgebaard. De stoet neemt hier een minuut stilte in acht.

Vlinders

De familie stelt het op prijs als de deelnemers aan de tocht een zelfgemaakte vlinder meenemen. De vlinder symboliseert het kleurrijke meisje dat Djamila was en het was haar favoriete dier.

Bereikbaarheid

Wie met de auto naar Het Palet komt, kan het beste parkeren aan de Groenewegenstraat. Wie op de fiets komt, kan de fiets stallen bij buurthuis Het Oor. Nadrukkelijk wordt gevraagd ter plaatse de aanwijzingen van de handhavers op te volgen.

Route

De route van de stille tocht is als volgt: Het Palet aan de Van Goghlaan – Hoofdstraat – Het Haagje – Schoklandstraat - Duivenslagstraat - Wolfsbosstraat - Delu aan Kanaalweg.