'Djamila was een lief en aardig meisje'

Hoogeveen - De klasgenoten van de 12-jarige omgekomen Djamila Marissen hebben maandagmorgen met elkaar het verdriet kunnen delen. Dit vertelt een woordvoerder van de RSG Wolfsbos.

'Djamila was, sinds 6 weken, leerling van onze school. In de korte tijd dat zij bij ons op school heeft gezeten, hebben wij haar leren kennen als een lief en aardig meisje. Met verbijstering nemen wij dan ook kennis van haar overlijden', vertelt een woordvoerder namens de school.

'Naast ons medeleven met de naaste familie, gaat al onze aandacht uit naar de leerlingen van onze school en in het bijzonder de medeleerlingen van Djamila. Wij hebben de klas waarin Djamila zat en de ouders op maandagochtend uitgenodigd om het verdriet en de emoties met elkaar te kunnen delen. Ook in de andere klassen van de school staan de teamleiders en de mentoren klaar om deze vreselijke gebeurtenis te kunnen bespreken. Daarnaast zal er een gedenkplek in de school worden ingericht waar een ieder op zijn/haar eigen wijze Djamila kan gedenken.'

Het team van onze brugklasdocenten, ondersteund door interne en externe deskundigen, staat in de komende dagen klaar om de leerlingen te ondersteunen en te begeleiden.