Politie meldt dat verdachte geen zedendelinquent is

Hoogeveen / Assen - Het onderzoek naar de dood van Djamila Marissen (12) uit Hoogeveen is nog in volle gang. Een woordvoerder van de politie verklaart dat de aangehouden verdachte geen strafrechtelijk verleden betreffende zedendelicten heeft.

Geruchten deden de ronde dat daarvan sprake zou zijn. Wel zijn er eerder bij de politie enkele meldingen geweest van personen die zich zorgen maakten over het gedrag van de 46-jarige inwoner van Hoogeveen. Er zou sprake zijn geweest van grensoverschrijdend gedrag. Naar aanleiding daarvan is de politie met de man in gesprek gegaan. Meer wil de politie over zowel de verdachte als het onderzoek niet kwijt.

Verder onderzoek

Zaterdagavond 14 oktober meldde de man zich bij het bureau aan de Balkengracht in Assen. Hij zocht contact met de agenten, die daar op dat moment aan het werk waren. De agenten gingen met hem in gesprek en zij liepen vervolgens met hem mee naar zijn auto. In de wagen werd het overleden meisje aangetroffen. De man werd direct aangehouden en ingesloten. De verdachte wordt momenteel gehoord.

Verder onderzoek moet uitwijzen wat de toedracht van het geweldsincident is geweest.