Politie: Dode meisje (12) in Assen vermoedelijk uit gemeente Hoogeveen

Assen / Hoogeveen – Het dode meisje, dat zaterdagavond dood in een auto werd aangetroffen bij het politiebureau aan de Balkengracht in Assen, is vermoedelijk een 12-jarig meisje uit de gemeente Hoogeveen. Dat meldt de politie zondagmiddag.

De politie gaat er vanuit dat het meisje door een misdrijf om het leven is gekomen. De bestuurder van de auto, een 46-jarige man uit de gemeente Hoogeveen, werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van het kind.

Gesprek

Zaterdagavond meldde de man zich bij het bureau aan de Balkengracht in Assen. Hij zocht contact met de agenten, die daar op dat moment aan het werk waren. De agenten gingen met hem in gesprek en zij liepen vervolgens met hem mee naar zijn auto.

In de auto werd het overleden meisje aangetroffen. De man werd direct aangehouden en ingesloten. De verdachte wordt momenteel gehoord, verder onderzoek moet uitwijzen wat de  toedracht van het geweldsincident is geweest. 

Stiefvader

RTV Drenthe meldde eerder dat het zou gaan om de stiefvader van het slachtoffer, die een zedenverleden heeft. Daarover doet de politie nog geen uitspraak. ´Het enige dat we kunnen zeggen is dat de verdachte een bekende is van de moeder van het slachtoffer. Daardoor kende hij ook het meisje.´

Lees ook: Agenten treffen overleden kind aan in auto bij politiebureau Assen