De Hoeksteen wint Smederijverkiezing

Nieuweroord - Basisschool De Hoeksteen is dinsdag de grote winnaar geworden van de Smederijverkiezing in het dorp. Nadat eerder het schoolplein is opgeknapt, is er nu voldoende budget beschikbaar voor het vervangen van het hekwerk.

Er kon worden gestemd op zes ideeën. De initiatiefgroep had ervoor gekozen het budget te verdelen over alle ideeën. Elke munt had een waarde van 4,10 euro. Het leuke van deze manier van budgetverdeling is dat kleine ideeën meer kans maken om volledig te worden gefinancierd.

Het schoolplein van De Hoeksteen kon eerder al worden opgeknapt dankzij verschillende acties die zijn gehouden. Wat overbleef was de wens het hek te vervangen, omdat die zijn beste tijd heeft gehad. In de hoop daar budget voor te krijgen, werd besloten mee te doen aan de Smederijverkiezing. Met een mooi resultaat. Het idee kreeg maar liefst 519 muntjes van het dorp en eindigde daarmee op de eerste plaats.

Aanvraag voor nog een hek

Op de tweede plaats eindigde eveneens een aanvraag voor een hek, maar nu om de speeltuin bij De Ring. Dit voorstel kreeg 169 munten. De indiener wil het idee graag realiseren, maar heeft nog niet voldoende geld bijeen. Hij gaat proberen of er nog op een andere wijze aan financiële middelen is te komen. Tevens gaat hij uitzoeken of zijn plan op een goedkopere manier is uit te voeren.

Als derde eindigde een scorebord voor de biljarters. Het is een betrekkelijk kleine groep in het dorp, maar heeft met 111 stemmen wel voldoende stemmen gekregen om het scorebord daadwerkelijk aan te kunnen schaffen.
Vierde (100 stemmen) werd het idee voor een XL Party voor de jeugd. Elke bijdrage was hier welkom en dus was er na afloop toch tevredenheid. Het idee voor de aanschaf van een volleybalkanon belandde op de vijfde plaats met 56 stemmen. Dat levert een klein bedrag op van de totale kosten voor het realiseren van het plan. Onbekend is nog of geprobeerd wordt meer geld hiervoor bij elkaar te krijgen.  Wanneer dat niet het geval is, wordt het overblijvende bedrag verdeeld over de plannen die wel worden gerealiseerd.

Ook het laatste idee kreeg te weinig munten en de indiener heeft aangegeven af te zien van het realiseren van het plan.