Video: Karel Meinen, Angelic Bloemberg en Henk van den Berg te gast in Ondernemend

Hoogeveen - In het RTV Drenthe-programma Ondernemend Hoogeveen vandaag (22-9) een gesprek met Karel Meinen van TerraCarta, Angelic Bloemberg van Bloemberg loopbaanadvies, coaching en training, en Henk van den Berg van Arvick.

Bekijk hieronder de uitzending

De Nederlandse bodem ligt vol met leidingen en buizen. Er zijn kaarten van, maar die zijn geenszin optimaal. Het bedrijf TerraCarta uit Hoogeveen weet er wel raad mee en wordt in heel het land ingezet om kabels op te sporen. Karel Meinen van TerraCarta vertelt: 'We sporen kabels op om graafschade te voorkomen. We hebben daarvoor speciale detectie-apparatuur. Wij kunnen op een decimeter precies werken, tot zo'n 10 meter diep.' Bij TerraCarta zijn inmiddels dertig personen werkzaam. Inmiddels lonkt er voor Meinen een nieuwe uitdaging: Duitsland, waar de administratie van leidingen in de grond minder goed geregeld is dan in Nederland. TerraCarta is overigens ook genomineerd voor de titel Drentse Onderneming van het Jaar. 

Arvick

Arvick is ook zo'n Hoogeveens bedrijf dat zich bezighoudt met techniek. Dit bedrijf is zelfs opgenomen in de landelijke MKB Innovatie Top 100. Donderdag werd bekend dat de Hoogeveense onderneming op plek 73 is geëindigd. Arvick is gespecialiseerd in het gecontroleerd aandraaien van bouten en moeren. 'We kunnen met onze methode zorgen dat de bout net niet vervormt bij het aandraaien. Daarmee is de constructie sterker en minder kwetsbaar', vertelt eigenaar Henk van den Berg. Concrete voorbeelden zijn windparken op zee. Het bedrijf helpt bij de constructie van de windmolens. Maar bijvoorbeeld ook de verbindingen van de nieuwe achtbaan van attractiepark Slagharen zijn door Arvick getest en gemaakt. 

Bloemberg

Angelic Bloemberg werkt vanuit huis, maar heeft zich onlangs ook aangesloten bij de Ondernemersfabriek. Ze wil een stap zetten en vraagt daarbij de experts van de Ondernemersfabriek om te helpen. Bloemberg geeft loopbaanadviezen. 'Ik begeleid mensen in wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik. Er zijn nu voldoende kansen voor mensen die een nieuwe baan willen. Je netwerk is het belangrijkste.'

Ondernemend is een samenwerking tussen RTV Drenthe, de Ondernemersfabriek en Boom uitgevers Nieuwsmedia. Ondernemend Hoogeveen wordt uitgezonden vanuit ondernemershotel De Compaen, waar ook de Ondernemersfabriek Hoogeveen gevestigd is. Het programma is iedere vrijdag om 17.30 uur en zondag om 10.00, 13.00, 16.00 en 22.00 uur te zien bij RTV Drenthe. Daarnaast is het ook online te bekijken via onder meer www.hoogeveenschecourant.nl en www.drenthenu.nl.