Ontslagen bestuurder kost Treant ruim 400.000 euro

Emmen - De weggestuurde bestuurder Guus Bruins van Treant Zorggroep krijgt een ongeveer een jaar lang salaris zonder dat hij daarvoor hoeft te werken.

Dat meldt RTL Z vandaag, op basis van eigen onderzoek en een uitspraak van het Scheidsgerecht Gezondheidszorg.

Arbitragerechter

Twee van de drie bestuurders vertrokken eind december, onder wie Bruins, nadat de medische staf in december het vertrouwen in de raad van bestuur had opgezegd. Toezichthouders oordeelden dat de bestuurders niet 'in control' waren. Dat pikte Bruins niet en stapte naar de arbitragerechter.

De rechter oordeelde dat de zorginstelling de bestuurder mocht ontslaan, maar wel verwijtbaar handelde bij de manier waarop. Zo bleek dat Treant te snel concludeerde dat Bruins moest vertrekken en maakte dat nieuws zonder overleg bekend. De rechter besloot daarop dat Treant Bruins moet doorbetalen tot februari volgend jaar, zo’n 229.000 euro. Ook komt daar een ontslagvergoeding van 170.000 euro bij.

Treant, waar ook het Ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen en het Scheper Ziekenhuis in Emmen onder vallen, kampen al jarenlang met verliezen. Vorig jaar stond Treant onder streng toezicht van de IGZ (Inspectie voor de Gezondheidszorg). In totaal werken bij Treant 6500 mensen.


Gerelateerd nieuws