Team Het Postkantoor: ‘Wij willen spektakel’

Hoogeveen - Roeivereniging HRV De Compagnie bestaat tien jaar. Dat wordt in het weekend van 9 en 10 september uitgebreid gevierd. Zo wordt op zondag 10 september de eerste Hoogeveense Bedrijfsmijl geroeid.

Een aantal bedrijven is al wekenlang aan het trainen om de roeisport onder de knie te krijgen, zodat ze straks in de wedstrijd een goede en liefst winnende tijd kunnen neerzetten. De komende weken worden de teams en hun coaches gepresenteerd. Vandaag bijt team Het Postkantoor het spits af.

Magda van der Wenden, coach team Het Postkantoor

‘Ik ben Magda van der Wenden, 53 jaar en sinds april 2013 ben ik lid van de Hoogeveense Roeivereiniging De Compagnie en roei daar zowel individueel als in groepsverband. Samen met mijn man heb ik sinds vijf jaar een uitvaartbedrijf en daarnaast werk ik bij Stichting Ambiq en doe ik ook nog veel vrijwilligerswerk. In de tijd die ik over heb zoek ik mijn ontspanning en wat is er heerlijker dan: roeien op de Hoogeveense Vaart! Ik vind het heerlijk om de rust te ervaren als ik op het water ben, te genieten van de stilte en de natuur; even de drukke bezigheden ‘vergeten’. Wat een genot!

De Hoogeveense Roeivereniging is een gezellige en vooral sociale vereniging die veel voor haar leden organiseert: van recreatieve toertochten tot wedstrijdroeien, van gezellige barbecueavonden tot leerzame instructie-avonden en nog veel meer. Een van de leukste activiteiten van dit jaar is het bedrijfsroeien waar ik een team mag coachen: Het bedrijfsteam van Het Postkantoor. Een team dat er helemaal voor gaat en alles op alles zet om een topprestatie neer te zetten tijdens de afsluitende wedstrijd op 10 september.

Het coachen van dit team is juist zo leuk omdat de teamleden nog nooit hebben geroeid, maar de afgelopen tien lessen hebben zij zóveel geleerd en zijn ze zó enthousiast geworden, dat ik nu alvast de andere teams wil waarschuwen.’

Team Het Postkantoor

Team Het Postkantoor bestaat uit allemaal meiden en, zoals we op het EK maar weer gezien hebben, zijn die toch iets beter in het bedrijven van topsport dan de mannen. Wij zijn Ashley Hurkmans (medewerker Het Postkantoor), Kim Stellingwerf (fotograaf), Fenneke Tjooitink (marketing Het Postkantoor) en dus coach Magda van der Wenden. Zoek het woord ‘fanatiek’ op in het woordenboek en u vindt een afbeelding van ons. U wilt spektakel? U wilt spanning en sensatie? Wij ook! De roeisport zal na dit evenement nooit meer hetzelfde zijn. Die dag lusten wij de andere teams rauw en zullen een heerlijk koekje van eigen deeg serveren. De spanning van dit evenement zit hem natuurlijk in de smalle, wiebelige bootjes in dat grote kanaal.... Zal iedereen het droog houden? U ziet het op 10 september!’