Marcel Bouwman en Jeremy Cottam vertrekken bij vv Tiendeveen

Tiendeveen - Het nieuwe seizoen staat op het punt om van start te gaan. Trainer Michel van Essen is een week geleden met de nieuwe selectie gestart en afgelopen zaterdag was er een eerste wedstrijd op sportpark De Veenhoek.

In deze wedstrijd werd afscheid genomen van twee selectiespelers die mee hebben gewerkt aan de promotie naar de vierde klasse.

Doelman Marcel Bouwman wil het stokje graag overdragen aan zijn opvolger Bert Hooijer en Jeremy Cottam moet wegens te veel blessures en klachten eigenlijk al veel te vroeg zijn schoenen aan de wilgen hangen. Beiden hebben heel wat jaren in het eerste elftal gespeeld. Bouwman heeft de laatste 23 seizoenen, met een aantal seizoenen onderbrekingen, het doel verdedigd. Hij maakte zijn debuut bij trainer Hendrik Jan Kip en heeft daarna onder een heel aantal trainers het doel mogen verdedigen. Hierbij mag worden opgemerkt dat Bouwman vorig seizoen waarschijnlijk wel zijn beste seizoen heeft gespeeld in zijn lange loopbaan. Cottam heeft ruim tien jaar deel uitgemaakt van de eerste selectie. Jeremy was verdedigend altijd een vaste waarde in de laatste linie van de vv Tiendeveen. Cottam maakte zijn debuut bij trainer Rinie Jansen en heeft vervolgens evenals Bouwman onder Rudy Woltinge, Alex Padding, Goos Engels en de huidige trainer Michel van Essen, die aan zijn vierde seizoen begint, gespeeld.

Nieuwe selectie

De wedstrijd werd gespeeld door een team dat was samengesteld door Marcel Bouwman en Jeremy Cottam met spelers waar de heren in de loop der jaren mee hadden gespeeld. Zij speelden tegen de nieuwe selectie van trainer Michel van Essen. Het werd een zeer sportieve wedstrijd waarin Roy Beekelaar al eventjes zijn visitekaartje afgaf door in de wedstrijd, die in 4-4 eindigde, maar liefst vijf keer te scoren. Beekelaar speelde bij beide teams een halve wedstrijd. Hij wist Bouwman één keer te laten vissen via een schitterende vrije bal en aan de andere kant tekende hij vier treffers aan in de tweede helft, waardoor de stand recht werd getrokken naar 4-4.

Beide spelers kregen direct na het eindsignaal een bos bloemen aangeboden naast de al eerder ontvangen herinneringsbokaal. Na deze huldiging was er nog een goed bezochte afterparty georganiseerd door oud-spelers en familie van beide mannen met een groot aantal leden van vv Tiendeveen in thuishaven MFC De Eiken, waarbij er door veel spelers herinneringen werden opgehaald. Dj Elko hield de stemming er met een aantal uurtjes muziek draaien prima in zodat er van een geslaagde dag kon worden gesproken bij vv Tiendeveen.