Dutch Rescuedogs oefenen in De Tamboer

Hoogeveen - Werknemers en vrijwilligers van theater De Tamboer houden zondagmiddag 9 juli een inzetoefening voor de Dutch RescueDogs.

De Tamboer reageerde meteen positief op de vraag van Dutch RescueDogs of er een oefening mocht worden gehouden en bood aan om zelf een scenario te bedenken en voor ‘slachtoffers’ te zorgen. In de fictieve situatie zijn er bezoekers vermist in het theater. De acht reddingshonden en hun geleiders moeten alles in het werk stellen om de slachtoffers te vinden.

Leerzame dag

Dutch RescueDogs is erg blij met de samenwerking met De Tamboer, aangezien dit een nieuwe, leerzame dag zal zijn en de fijne contacten met De Tamboer hierbij worden onderhouden. Dutch RescueDogs komen belangeloos zoeken naar vermiste personen. Meestal gaat dit in overleg met de politie, maar ook familie van de vermiste kan contact opnemen. Normaal gesproken traint de groep wekelijks met hun honden op verschillende typen locaties. Dit varieert van gebouwen, bossen tot puinlocaties, om zo goed en breed mogelijk inzetbaar te zijn bij eventuele rampen.