Ondernemend met: Julian Doorten, Marc Haitsma en Henk Gunnink

Hoogeveen - In het RTV Drenthe-programma Ondernemend Hoogeveen vandaag (16-6) een gesprek met Julian Doorten van Storage Share, Marc Haitsma van SPH Verpakkingen en Henk Gunnink van Kip Caravans.

Bekijk hieronder de uitzending

Vliegende start

Julian Doorten is samen met zijn compagnon Niels van Eck in december gestart met Storage Share. Een bedrijf dat zich richt op het bij elkaar brengen van vraag en aanbod waar het gaat om opslagruimte. De twee kenden een vliegende start met veel media-aandacht en zaten nog geen maand later op uitnodiging van een grote Engelse vastgoedinvesteerder al in Londen. Dat was toch te snel, blikt Doorten terug. Ze focussen zich nu eerst op Nederland, waar ze tot hun verrassing niet alleen particulieren weten te interesseren voor Storage Share, maar ook de onroerendgoedwereld. Ze houden zich nu vooral bezig met het verhuren van leegstaande kantoren als opslagruimte.

Tegenwind

SPH Verpakkingen verpakt alles wat de klant maar wil dat verpakt wordt. Van klein tot groot en in elke hoeveelheid. Dat het goed gaat met het bedrijf blijkt onder meer uit het feit dat onlangs nog is geïnvesteerd in een gloednieuwe machine. Eigenaar Marc Haitsma blijft zoeken naar nieuwe mogelijkheden. Hij kiest niet voor het meegaan in de flow, want dan steek je er niet bovenuit. Nee, hij kiest liever voor tegenwind. 'Want alleen dan kun je je vlieger oplaten.' Haitsma zoekt tevens graag de samenwerking met andere bedrijven, zoals onder meer Alescon, maar ook de gemeente voor re-integratieplekken.

Modern in plaats van kneuterig

Kip Caravans heeft een geschiedenis van ups en downs achter zich. Tot zeven jaar geleden het bedrijf na een faillissement een doorstart maakte. De crisis was in volle gang. Het idee was dat die crisis na twee jaar weer achter de rug zou zijn, maar de werkelijkheid bleek anders. Kip Caravans hield zich echter staande. Sterker nog, in het najaar van 2016 kon met trots de nieuwe Kip Greyline worden gepresenteerd. Een Kip samengesteld naar aanleiding van een onderzoek gedaan onder trouwe Kipgebruikers. Er klonk lof voor de Greyline. Opnieuw een moderne caravan, want wie houdt van kneuterigheid is bij de Hoogeveense caravanbouwer niet aan het juiste adres. En directeur Henk Gunnink? Die gaat tijdens vakanties zelf met een Kip op pad, want een goede caravan bouwen kun je alleen wanneer je ook zelf exact weet wat handig is en wat niet, zo stelt hij.

Samenwerking

Ondernemend is een samenwerking tussen RTV Drenthe, de Ondernemersfabriek en Boom uitgevers Nieuwsmedia. Ondernemend Hoogeveen wordt uitgezonden vanuit ondernemershotel De Compaen, waar ook de Ondernemersfabriek Hoogeveen gevestigd is. Het programma is iedere vrijdag om 17.30 uur en zondag om 10.00, 13.00, 16.00 en 22.00 uur te zien bij RTV Drenthe. Daarnaast is het ook online te bekijken via onder meer www.hoogeveenschecourant.nl en www.drenthenu.nl.