Vanmiddag meer duidelijkheid over ijsbaan in Hoogeveen

Hoogeveen / Assen – Het wordt spannend vanmiddag. Gedeputeerde Staten van Drenthe houden om 15.00 uur een persconferentie waarin het besluit van het college over de subsidieaanvraag voor een ijsbaan in Hoogeveen wordt bekendgemaakt.

De ijsbaanplannen in Hoogeveen en Assen hebben geleid tot een ware soap. De provincie heeft 5 miljoen euro gereserveerd voor een ijsbaan in de provincie. De gemeente Hoogeveen wil het Kleine Bols IJsstadion bouwen, terwijl Assen gaat voor Ice World Drenthe.

De plannen van beide gemeenten werden eind maart echter nog afgewezen. Beide waren volgens de provincie nog onvoldoende robuust. De gemeente Assen maakte bezwaar tegen deze afwijzing. In Hoogeveen werd nog op de dag van de afwijzing actie ondernomen, waarna de gemeenteraad instemde met een garantstelling van 9,7 miljoen euro.

De vraag is of Gedeputeerde Staten vanmiddag alsnog groen licht geven voor subsidieverstrekking aan Hoogeveen of dat het plan opnieuw wordt afgekeurd. Assen heeft eerder al laten weten ook zonder subsidie de plannen te willen gaan uitvoeren.

 


Gerelateerd nieuws