Leden MC Motorhead bouwen motor voor goed doel

Hoogeveen - Bijzondere hobby's, iedereen doet wel wat leuks. De Hoogeveensche Courant laat regelmatig iemand met een leuke hobby of bezigheid aan het woord.

Naam: Peter Gruppen

Leeftijd: 50 jaar

Woonplaats: Hoogeveen

Beroep: Support engineer (onderhoudsmonteur) bij Astron, beter bekend als de radiosterrenwacht Dwingeloo en Westerbork.

Hobby: Custom bike’s bouwen

Samen met zijn maat Henk Strijker bouwt Peter Gruppen (rechts op de foto) aan een speciale motor. Dit doet hij in het clubgebouw van MC Motorhead aan de Achteromse dijk. ‘Henk ken ik al vanuit mijn brommertijd en we zijn later lid geworden van MC Motorhead in Hoogeveen. Henk en ik rijden alle bij op een Harley Davidson die we uiteraard gecustomized hebben naar onze eigen smaak. We zijn gevraagd door MC Roving Spirit uit Slagharen om een club build bike challenge aan te gaan. Dat betekent dat we een motor bouwen die wordt gepresenteerd tijdens het jubileumtreffen van deze club, ze bestaan dit jaar 25 jaar. Ook DTC uit Daarle doet mee. Er worden in totaal drie motoren gebouwd van het type Yamaha xs 650 en elke club doet het op zijn eigen manier. De drie motoren worden verloot op 8 juli op het Spirtitten Treffen in Slagharen. Er zijn 1500 loten verkocht voor 10 euro en het geld gaat naar een goed doel: de kinderafdeling van ziekenhuis Hardenberg.

De motor wordt gebouwd in ons clubhuis waar we een zeer goed uitgeruste werkplaats hebben, waar heel wat custom bike’s, choppers en caféracers gebouwd zijn door de leden.
Het lastigst aan deze motor waren de wielen omdat alles aangepast moest worden. Harley-wielen in een Yamaha kan eigenlijk niet. Dat vergt wel wat ervaring in het draaien van assen en spacers. Jammer genoeg hebben we het wielenspaken moeten uitbesteden. Maar de rest zoals framebouw, tank, spatborden en het spuitwerk wordt in eigen beheer gedaan door de leden van MC Motorhead.

Inmiddels is de druk nu wel voelbaar. De motor moet 8 juli klaar zijn én we moeten eerst een toerrit mee maken langs de andere clubs die meedoen aan deze bike challenge. We moeten bovendien rijdend op het treffen aankomen met een groot publiek. Daarna is er een vakjury die de motoren gaan beoordelen en bepalen wie 1, 2 of 3 wordt.. Dat moeten we allemaal halen, want de winnaar wil natuurlijk geen onafgebouwd project.’