Nieuwe woningen in Julianaplantsoen

Hoogeveen - De gemeente Hoogeveen heeft projectontwikkelaar Bemog opdracht gegeven de locatie van het voormalig Roelof van Echten College te herontwikkelen. Bemog gaat op deze plaats, het Julianaplantsoen, 32 woningen realiseren.

Het gaat om 22 rijenwoningen, 8 twee-onder-een-kapwoningen en 2 geschakeld vrijstaande woningen bouwen. De school wordt gesloopt en de ruimte wordt parkachtig ingericht waarbij het kunstwerk van René Karrer, een muurmozaïek, een mooie blikvanger wordt.

Wethouder Bert Otten is blij met de plannen: ‘We geven de mooie geschiedenis van deze locatie een plaats in dit nieuwe plan. Dat is als eerste te zien in het kunstwerk. Verder is het Julianaplantsoen een plek waar vele jaren mensen elkaar ontmoet hebben. Ook dat aspect willen we behouden in de nieuwe situatie. Het nieuwe Julianaplantsoen moet een fijne woonomgeving waar mensen elkaar kunnen ontmoeten.’

Samen met omwonenden

Op de openbare inschrijving die de gemeente uitgezet had voor dit project, schreven zeven partijen in. In samenspraak met omwonenden is gekozen voor het plan van Bemog. De komende maanden worden de nieuwbouwplannen verder uitgewerkt en start de gemeente met de voorbereidingen voor het bestemmingsplan.