Science Drenthe in Tamboerpassage?

Hoogeveen - 45 procent van de burgerpanelleden is voor afstoting van de Tamboerpassage als winkelgebied, 40 procent is tegen, 14 procent is neutraal en 1 procent weet niet wat ervan te denken.

Uit de reacties van de respondenten blijkt dat de rol van de gemeente in deze hele kwestie hier en daar als dubieus wordt ervaren.

Concentreren

Van de groep die zich achter de plannen de gemeente schaart, geven de meesten aan het een goede zaak te vinden de winkels te concentreren op de Hoofdstraat om daarmee de Hoofdstraat aantrekkelijker te maken en een compacter centrum te creëren. ‘De passage is een verstopt stukje winkelgebied. Het ligt te ver van het winkelgebied’, reageren meerdere respondenten. Andere opmerkingen over de Tamboerpassage zijn: niet aantrekkelijk genoeg en te verstopte ingangen.

Wel vindt het merendeel dat er een goede vergoeding voor de ondernemers in de Tamboerpassage tegenover dient te staan. Diegenen die het niet eens zijn met de stelling ‘Het is een juiste beslissing om de Tamboerpassage af te stoten als winkelgebied’ uiten vooral hun grote waardering voor het feit dat het een overdekt winkelcentrum betreft, het enige overdekte winkelcentrum in Hoogeveen.

‘De beslissing van de gemeente om via de krant de reputatie van de Tamboerpassage te besmetten is verre van juist geweest. Ten eerste omdat bepaalde gedane beweringen geheel onjuist zijn. Zo zijn er meerdere winkeliers die al ruim 30 jaar zeker wél een goede boterham in de Tamboerpassage verdienen. Ten tweede omdat deze manier van communiceren niets anders is geweest dan een strategische zet om de Tamboerpassage bij voorbaat in de toekomstplannen buiten spel te zetten. Half Hoogeveen heeft door de artikelen van de gemeente de onjuiste indruk gekregen dat de beslissing eigenlijk al is gemaakt. Dit terwijl de gemeente feitelijk niets over de Tamboerpassage (particulier terrein) te zeggen heeft’, aldus een van de respondenten.

Er worden door de tegenstanders van het plan vooral vraagtekens gezet bij wie dit alles moet gaan betalen en hoe investeerders en ondernemers schadeloos worden gesteld.

Zorgen zijn er verder over wat er gaat gebeuren met de beide supermarkten. ‘Gezien het aantal woningen en appartementen in de omgeving, zou de supermarkt wel moeten blijven’, aldus een van de reacties. Een ander schrijft: ‘Vooral diegenen die slecht ter been zijn worden door de gemeente Hoogeveen in de ijzige kou gezet. Waar komt de dichtstbijzijnde supermarkt? Vast niet aan de Hoofdstraat.’

Foodmarkt

Er worden ook suggesties gedaan, zoals de passage als locatie voor Science Drenthe. Maar ook een permanente foodmarkt met onder meer producten van kwekers uit de streek. ‘Dit thema sluit aan bij de Jumbo en bij de horeca in onder meer de Grote Kerkstraat.’ Ook wordt het omdopen tot een outletpassage genoemd en een Tamboerpassage met alleen maar kleine boetiekjes. Tevens geven meerdere personen aan dat het een perfecte locatie is voor overdekte evenementen.