HAC ‘63 grossiert in podiumplekken

Emmen - De Rietplasloop staat al een aantal jaar garant voor een sterk deelnemersveld en een mooi parcours, langs en door het recreatie- en natuurgebied van de Grote Rietplas.

Ook dit jaar was er een sterke vertegenwoordiging van HAC ‘63 aanwezig. Er waren maar liefst vijf podiumplekken voor HAC-leden bij de kortere jeugd afstanden. Lieke Snoeken pakte een derde plek op de 1 kilometer bij de meisjes 6 en 7 jaar, in een tijd van 4:55. Op diezelfde afstand werd Ruben Eefting in 3:46 ook derde, hij bij de jongens 9 en 10 jar. Bij de meisjes in deze categorie werd Tess Kuhnen eerste en haalde zo de eerste overwinning voor HAC binnen. Bij de jeugd 11 en 12 jaar waren er ook overwinningen, zowel bij de jongens, Milan Linthorst, als bij de meisjes, Kike Velting.

Er volgden daarna nog enkele afstanden voor de senioren. Gerrit Voortman was hier de enige HAC-atleet die zich op het podium wist te wurmen. Met een tijd van 1:00:55 werd hij derde op de 15 kilometer, in de categorie 50+.
Midden Drenthe Loop

In het midden van de bosrijke gemeente Midden Drenthe werd gisteren de Midden Drenthe Loop gehouden door de loopgroep van Westerbork. Ook hier regende het podiumplekken voor HAC ‘63. Wouter de Roo pakte de eerste en dat was direct ook een eerste plek. Om die te bemachtigen moest hij de 1500 meter afleggen in 5:06. Ook Ilona Stille kwam als eerste over de streep. Zij was met een tijd van 21:01 alle andere vrouwen de baas op de 5 kilometer. Jeroen Pieter van de Vliet werd runner up bij de heren op deze afstand in 18:53. Nico de Jong liep met 20:11 naar een knappe vijfde plaats in deze categorie. Op de dubbele afstand, 10 kilometer, hoefde Eline Zomer haar meerdere te erkennen in slechts een andere vrouw. Na een mooie tijd van 45:48 gelopen te hebben kon zij de tweede prijs in ontvangst nemen.

Een flink aantal HAC-atleten nam deel aan de langste afstand; de halve marathon, oftewel 21,1 kilometer. Rob de Graaf werd hier tweede bij de mannen in 1:22:39 en Claudia van Tellingen eindigde met 1:45:23 op eenzelfde positie bij de vrouwen. Aard van der Vinne en Arjan Gruppen werden bij de mannen respectievelijk vierde in 1:24:02 en vijfde in 1:27:43.