Modestad Hoogeveen: ‘Een catwalk vol prinsen en prinsessen’

Hoogeveen - Modestad Hoogeveen staat in de steigers. Na maanden hard werken zijn Wim Mol van de Hoogeveensche Courant en Salpi Yousif van Marketing Hoogeveen van de organisatie er klaar voor.

‘Vorig jaar waren er 9000 bezoekers meer in het centrum dan tijdens een reguliere zaterdag en de winkels maakten veel omzet. Het jurkje van presentatrice Ciska Snel moest na die tijd meteen uitgetrokken worden, ook dat kledingstuk was verkocht. Dit jaar is het evenement op zondag 30 april, voorheen Koninginnedag. Dat vraagt om een feestje in het centrum.’

Vanaf november is de organisatie al druk bezig met de voorbereiding voor 30 april. ‘We zijn eigenlijk meteen na de eerste editie gaan brainstormen en evalueren. Hoe ging het? Wanneer doen we het weer en waarom?’ Vooral dat waarom vonden Salpi en Wim belangrijk. ‘Vorig jaar was Modestad Hoogeveen natuurlijk gekoppeld aan de aftrap van de Superzaterdagen. En zo’n aftrap doe je maar een keer. Toch wilden we dolgraag een tweede editie. Er is zoveel verbondenheid onderling. Er ontstaat kruisbestuiving tussen de ondernemers. Winkeliers helpen elkaar en maken samen setjes voor op de catwalk. Na het overleg kwamen we uit op zondag 30 april, voorheen Koninginnedag. Op die dag moeten mensen wat leuks te doen hebben. Het evenement is een gevolg van het ‘triple O’ denken, een rol voor onderwijs, overheid en ondernemers’, aldus Wim.

Mooie samenwerkingen

Na Hoogeveen Modestad zijn nog meer mooie samenwerkingen ontstaan, vertelt Salpi. ‘Zo werken Marketing Hoogeveen en Punt H nu veel samen met het Alfa-college. Studenten richten de etalage van Punt H in en beplakken driehoeksborden voor het evenement langs de weg. Er staan nog meer samenwerkingsprojecten op de planning. Dat dit soort dingen ontstaan vind ik ook zo mooi aan Modestad Hoogeveen. Je leert elkaar kennen en je weet elkaar te vinden’, aldus Salpi.

Voor het evenement op zondag 30 april is alles geregeld. ‘Het wordt weer geweldig. Bezoekers doen nieuwe ideeën op voor de mode het komende seizoen en mensen worden kooplustig. Het is een catwalk vol prinsen en prinsessen.’ Ook aan de kinderen is gedacht. Zo zijn er op het kerkplein en op het plein in de Jonkheer de Jongestraat evenementen voor kinderen, nagels kunnen worden gelakt, er kunnen neptattoos worden gezet en er is boardingvoetbal voor de actievelingen.

Promotie

Hoogeveen Modestad begint zondag 30 april om 13.00 uur met optredens van de Top Fit Hoogeveen en Dance Centre Xtraordinary. De modeshow start om 13.30 uur. Volgende week wordt de speciale Modestad-bijlage huis-aan-huis verspreid in de gemeente Hoogeveen en Zuidwolde. Daarnaast wordt het evenement provinciebreed gepromoot zowel on- als offline. Op de Facebookeventpagina van Modestad Hoogeveen 2017 is alle laatste informatie te vinden.