Verentis in finale Vitaalste Bedrijf Drenthe

Hoogeveen - Drie ondernemers zijn in de race voor de titel Het Vitaalste Bedrijf van Drenthe. NewComm IT, installatiebedrijf Energiewacht en ICT-bedrijf Verentis lopen voorop als het gaat om het gezond houden van hun medewerkers.

Olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband maakt woensdag 12 april bekend welke ondernemer zich een jaar lang Het Vitaalste Bedrijf van Drenthe mag noemen.

Verentis academy

De drie bedrijven scoren volgens de jury het hoogst als het gaat om strategie, gezondheid en vitaliteit, cultuur & leiderschap, gezond ondernemen, flexibiliteit, communicatie & betrokkenheid. De medewerkers van NewComm IT zijn trots op hun bedrijf, het vitaliteitsprogramma wordt breed gedragen en iedereen denkt mee over duurzame inzetbaarheid, zelfs familieleden. Bij Energiewacht is een programma opgezet waar balans, voeding, ontspanning en bewegen een grote rol spelen. Verentis biedt gratis fruit aan medewerkers en persoonlijke ontwikkeling wordt gestimuleerd. Met een eigen Verentis academy wordt invulling gegeven aan mentale vitaliteit.

Vitaliteit gaat verder dan fruit en sporten

‘Bij vitaliteit denken we vaak aan sporten en fruit eten’, zegt jurylid Van den Hoogenband. ‘Maar vitaliteit op de werkvloer gaat veel verder dan dat. Het gaat om de juiste houding als je achter een bureau zit, het gaat om omgaan met stress, maar ook over goed slapen. Een werkgever speelt daarbij een belangrijke rol.’