Ali B opent Bedrijven Contact Dagen Drenthe

Assen - Gastspreker Ali B gaf dinsdagmiddag de aftrap van de Bedrijven Contact Dagen Drenthe. Dit tweedaags netwerkevenement in de Asser TT Hall telt driehonderd standhouders.

Ali B sprak over zijn ervaring met zijn eigen bedrijf en over ondernemen. Burgemeester Marco Out ging in op de mogelijke komst van een ijsbaan naar Assen en zijn hoop dat het toch nog goed komt. Zowel Assen als Hoogeveen willen een ijsbaancomplex, maar de provincie - die een subsdie van 5 miljoen euro op de plank heeft liggen voor een van beide ijsbaanplannen - wees vrijdag beide plannen af. 'Laat de teleurstellingen van vandaag geen schaduw werpen over je dromen van morgen', zei Out. 

De Hoogeveense politiek overrompelde Assen vervolgens door diezelfde avond nog in te stemmen met een garantstelling van een kleine 10 miljoen euro, genoeg om de begroting van de ijsbaan dicht te timmeren. Die ligt nu bij de provincie - die het principe wie het eerst komt, hert eerst maalt hanteert - ter beoordeling. Het Asser college heeft echter al laten weten hoe dan ook door te gaan met de ijsbaanprocedures in Assen. Met of zonder provincie-euro's.   

Vijftig bijeenkomsten

De organisatie van de Bedrijven Contact Dagen Drenthe presenteert twee dagen een volle beursvloer en een beursprogramma met meer dan vijftig bijeenkomsten. De bezoeker krijgt een programma voorgeschoteld verspreid over twee podia.

De Bedrijven Contact Dagen Drenthe staat bekend om haar informele en gezellige zakelijke sfeer. De beurscollectieven die daaraan een belangrijke bijdrage leveren zijn het Ondernemend Assen plein, plein Midden Drenthe - Aa en Hunze, Hoogeveenplein, Plein Coevorden, de Ondernemersfabriek en Groningen meets Drenthe. Op andere, meer themagerichte pleinen is aandacht voor Finance, Innovatie en Energieneutraal en Duurzaam bouwen.

De openingstijden zijn dinsdag 4 april tot 22.00 en woensdag 5 april van 10.00 tot 18.00 uur.