Heel Hoogeveen Bakt: 'Ik zeg nooit nee tegen taart'

Hoogeveen - De spanning stijgt in de Tamboerpassage. Zaterdag wordt de tweede editie van Heel Hoogeveen Bakt in het overdekte winkelcentrum gehouden.

De Hoogeveensche Courant laat elke week voorafgaand aan het evenement iemand aan het woord over Heel Hoogeveen Bakt. Deze week Jannette van Regteren van Brasserie Van Regteren. Ze is dit jaar voor het eerst jurylid tijdens Heel Hoogeveen Bakt.

De tweede editie. Ben je bij de eerste editie geweest?

'Ik ben niet als jurylid aanwezig geweest bij de eerste editie, maar ik ben uiteraard wel even gaan kijken in de Tamboerpassage. Het zag er fantastisch uit en ik heb toen al even gesproken met de juryleden en gezegd dat ze een lastige taak hadden. De taarten zagen er geweldig uit.'

Waarom doe je mee en waarom ben je gevraagd?

'Ik heb al een kleine beetje 'ervaring' wat betreft jurering van taarten. Annet Plaizier van Bakken met Plaizier en ik hebben namelijk als een gelegenheidsduo (jury) voor Heel de Bentinckslaan Bakt op 11 oktober 2014 taarten mogen proeven. Ook op zaterdag 12 december 2015 hebben we tijdens Heel de Bentinckslaan Bakt oliebollen en appelflappen mogen jureren.'

Hoe ben je gevraagd?

'Nou, het is zo dat de familie Plaizier en de familie van Regteren altijd in de voorjaarsvakantie op dezelfde 'berg' zitten in Oostenrijk. Op de zaterdag voor vertrek naar huis sprak ik Annet nog even, ik was net mijn helm op mijn hoofd aan het bevestigen voor de laatste afdaling toen ik Annet hoorde zeggen: 'Jannette, heb jij zaterdag 25 maart wat te doen?'

Hoe leuk is het dat bakkers en horecamensen uit Hoogeveen en omstreken samenwerken tijdens zo'n wedstrijd?

'Ik heb alleen maar hele goede ervaringen wat betreft het samenwerken in Hoogeveen. Als ik dan ook de vraag krijg om een steentje bij te dragen, ben ik al snel van de partij.'

Hoe dol ben je op taart?

'Daar zeg ik dus nooit nee tegen.'

Wat verwacht je van deze tweede editie?

'Ik vond het niveau vorig jaar al erg hoog, dus dat is ook voor dit jaar mijn verwachting.'

Waar ga je op letten?

'Uiterlijk, kleur, geur, structuur en smaak zijn toch wel de hoofdelementen waar ik op ga letten.'

Tips en trucs voor de deelnemers?

'Nee, die heb ik niet omdat ik zelf niet verder kom dan het bakken van cupcakes en koekjes met onze zonen Levi en Maurits.'

Voor welke taart kunnen ze je wakker maken?

'De eigen gemaakte appeltaart van mijn moeder.'

Het favoriete bakrecept van Jannette:

'Die is er dus niet. Ik maak alleen snelle versies: cupcakes en koekjes. Dat is net te doen voor een werkende moeder.'