Jack Reinders, Gerbrand Takens en Bernard ten Oever uitgeroepen tot Pessenaar van het Jaar

Pesse - Jack Reinders, Gerbrand Takens en Bernard ten Oever zijn vrijdagavond tot hun grote verrassing uitgeroepen tot Pessenaar van het Jaar. Dat gebeurde in een bomvolle De Wenning.

Familie, vrienden en kennissen trakteerden het drietal, dat met een smoesje naar het ontmoetingscentrum was gelokt, bij binnenkomst op een daverend applaus. Na een korte toespraak van burgemeester burgemeester Karel Loohuis kregen Reinders, Takens en Ten Oever een speciale speld overhandigd.

Eervolle onderscheiding

De Pessenaar van het Jaar is een eervolle onderscheiding voor personen die Pesse met recht op een positieve wijze op de kaart hebben gezet. De criteria zijn scherp. De commissie, bestaande uit bestuursleden van De Wenning, VVOP, De Pioniers en Stichting Pop Pesse, benadrukt: ‘Het is niet bedoeld voor vrijwilligers, want daar zijn weer andere prijzen voor. Het gaat erom dat Pesse in 2016 volop in de aandacht is gebracht.’ En dat is met het drietal, dat in januari ook al werd uitgeroepen tot Hoogevener van het Jaar, meer dan gelukt.

Gefronste wenkbrauwen

Reinders, Takens en Ten Oever zijn de initiatiefnemers van de Stichting Muziek 2000. Ooit zijn zij begonnen met een muziekfeest in een aardappelschuur in Eursinge. De band Normaal paste daar prima, maar veel andere artiesten zullen ongetwijfeld hun wenkbrauwen hebben gefronst. Normaal werd een trouwe band die steeds meer bezoekers trok. De schuur werd te klein en uitgeweken werd naar de huidige locatie bij de familie Beijering aan de Pesserveldweg. Met een grote vaste groep vrijwilligers, hulpies genaamd omdat dat wat vriendelijker klinkt, wordt het muziekfeest daar nog altijd elk jaar groter en groter.

Legendarisch

Vooral de optredens van Normaal waren legendarisch. Bezoekers kwamen van heinde en ver, liefst met tractor en aanhangwagens. Het muziekweekend werd uitgebreid met de vrijdagavond en de namen van grote artiesten volgden. Tot Kensington, Whithin Temptation en zelfs Status Quo aan toe. Dit jaar komen in mei onder anderen Anouk, Kensington, Golden Earing en Waylon naar het Muziekweekend. Voorafgaand aan het muziekfestijn trapt het GigaGFestival elk jaar af, want ook voor die samenwerking staan de heren open. En niet alleen het Muziekweekend Pesse wordt door Muziek 2000 georganiseerd, ook het alsmaar groeiende Siepelrock eind oktober.

Burgemeester Loohuis noemde het bijzonder dat het drietal, met natuurlijk de grote groep hulpies, dit alles voor elkaar weet te krijgen. Muziekfeesten waar nagenoeg geen gedoe of ruzie is en de sfeer altijd uitstekend is. Het opbouwen gaat als een gesmeerde trein, evenals het opruimen op zondag.

'Minstens zo leuk'

Het is de tweede keer dat de onderscheiding is uitgereikt. Bloemkunstenaar Mirjan Strijker, winnares van het tv-programma Beste bloemstylist van Nederland, wist vorig jaar de titel in de wacht te slepen. Zij zei toen: ‘Het winnen van de titel Beste bloemstylist van Nederland is leuk, maar door je eigen dorp te worden onderscheiden is minstens zo leuk.’