Heel Hoogeveen Bakt: 'Doe gewoon je stinkende best!'

Hoogeveen - Nog een paar weken en het is zover: Heel Hoogeveen Bakt. Op zaterdag 25 maart kan iedereen losgaan in de keuken en de heerlijkste creaties op de tafel in De Tamboerpassage zetten.

De Hoogeveensche Courant laat elke week voorafgaand aan het evenement iemand aan het woord over Heel Hoogeveen Bakt. Deze week Dicky Bosman van bakkerij De Soete Suickerbol en voor de tweede keer een van de juryleden van Heel Hoogeveen Bakt.

De tweede editie staat nu voor de deur. Wat vond je van de eerste?

'De eerste vond ik wel spannend omdat ik eigenlijk nooit in een jury heb gezeten. Ik ben een broodbakker, eigenlijk geen banketbakker, maar ik kan het wel. De sfeer en entourage waren echt heel erg leuk!'

Hoe waren de taarten die waren ingeleverd?

'De taarten zag allemaal super uit. Ik had echt zoiets van, kan ik zoiets maar.'

Was het moeilijk om een winnaar te kiezen?

'Het was zeer moeilijk om een winnaar eruit te halen. Er zaten veel taarten bij van hoge kwaliteit!

Hoe leuk is het om met veel bakkers uit Hoogeveen en omstreken samen te werken tijdens zo’n wedstrijd?

'Omdat ik mijn collega's haast nooit zie of spreek was het een leuk moment om even bij te babbelen. Ook was het leuk om het samen over de taarten te hebben.'

Heeft deze wedstrijd jullie band onderling versterkt?

'De band is zo versterkt dat het me verbaast dat we nog geen groepsapp hebben hahaha.'

Wat verwacht je van de tweede editie van Heel Hoogeveen Bakt?

'Bij de tweede editie verwacht ik eigenlijk nog betere kwaliteit. Doe gewoon je stinkende best om de welbegeerde titel Beste thuisbakker van Hoogeveen te behalen.'

Heb je tips en trucs voor de deelnemers?

'Tips of trucs heb ik niet echt. Geloof gewoon in je zelf als je er mee bezig gaat, zo werk ik ook altijd en dat helpt!'

Het favoriete bakrecept van Dick:

'Mijn favoriete bakrecept is m’n eigen taai. Maar daar zeg ik lekker niets over. Ik wens een ieder weer heel veel bakplezier en wees lekker trots op jezelf als je je eigen taartje hebt gemaakt!'

De eerste aanmeldingen komen binnen, maar er passen nog meer taarten op 25 maart op de tafel in de Tamboerpassage. Aanmelden voor de wedstrijd Heel Hoogeveen bakt kan voor 20 maart via detamboerpassage@gmail.com. Deelnemers mogen per persoon een taart inleveren. Mensen die hun ‘bakproducten’ willen verkopen in een kraam kunnen zich ook via bovenstaand e-mailadres aanmelden.