Tom Kikkert, Niels Hofmeijer en Geert Lindenhols in Ondernemend (+video)

Hoogeveen - Nu nog leegstaande Drentse winkelcentra in dorpen en steden kunnen weer gaan floreren. Daarvan is retaildeskundige Tom Kikkert overtuigd. Dit zegt hij in het tv-programma Ondernemend op RTV Drenthe.

De laatste jaren neemt de leegstand zienderogen toe. Dat hoeft niet zo te blijven, stelt Kikkert, die gespecialiseerd is in identiteitsmarketing. 'In Groningen zijn inmiddels diverse unieke initiatieven begonnen om leegstand tegen te gaan. Dat kan ook elders.' Retailers hebben volgens de Hoogevener niet langer alleen een distributierol. 'Het gaat om beleving, gevoel, emotie. Winkeliers moeten een plek creëren waar klanten graag willen zijn.' Kikkert is dan ook voorstander van het zogenaamde 'blurring', oftewel mengvormen. Denk aan koffie bij de kapper, bier bij de bakker en retailverkoop in de horeca. Hij beseft: 'Het wordt een grote uitdaging, maar wel leuk.'

Grafische vormgeving

Niels Hofmeijer van designstudio Brand95, gevestigd in de Ondernemersfabriek Hoogeveen, houdt zich samen met zijn compagnon Matthias van der Meer, beiden geboren in 1995, vooral bezig met grafische vormgeving. Ook bij Brand95 draait het om identiteit. De twee jonge ondernemers maken designs, zoals huisstijl en logo's, die aansluiten bij de identiteit van hun klanten. Tot eind dit jaar zitten ze in de Ondernemersfabriek maar hun droom: een bedrijf met meerdere werknemers.

Koolzaad

De derde gast is Geert Lindenhols van Agraservice Lindenhols uit Zuidwolde, een vernieuwer op het gebied van duurzaamheid in landbouw en veeteelt. Lindenhols, die al op zijn 18e een bedrijf is gestart, is gespecialiseerd in diverse toepassingen van koolzaadolie. Vorig jaar won hij de prijs 'meest duurzame initiatief van Drenthe' met het product Bio Controle Bloedluis, waarmee vogelmijt bij kippen wordt bestreden. De Zuidwoldiger ontwikkelt zijn bedrijf nu verder door en gaat binnenkort zelfs aan de slag met een windmolen op zijn eigen terrein. Die molen wordt in de loop van april geplaatst.

Ondernemend is een samenwerking tussen RTV Drenthe, de Ondernemersfabriek en Boom uitgevers Nieuwsmedia. Ondernemend Hoogeveen wordt uitgezonden vanuit ondernemershotel De Compaen, waar ook de Ondernemersfabriek Hoogeveen gevestigd is. Het programma is iedere vrijdag om 17.30 uur, en daarna op de halve uren, én op zondag om 10.00, 13.00, 16.00 en 22.00 uur te zien bij RTV Drenthe. Daarnaast is het ook online te bekijken via onder meer www.hoogeveenschecourant.nl en www.drenthenu.nl.

 

Kijk hieronder de uitzending