Heel Hoogeveen Bakt: ‘Make-a-Wish is ontzettend belangrijk’

Hoogeveen - Nog een paar weken en het is zover: Heel Hoogeveen Bakt. Dan kan iedereen losgaan in de keuken en op zaterdag 25 maart de heerlijkste creaties op de tafel zetten in De Tamboerpassage.

De Hoogeveensche Courant laat elke week voorafgaand aan het evenement iemand aan het woord over Heel Hoogeveen Bakt. Deze week Saskia Hoekstra, eigenaresse van De Pulle en mede-organisator van het evenement.

Speciale tweede editie

Dit jaar is nog specialer dan de eerste editie. De taarten die worden gebakken voor de wedstrijd worden na afloop in stukken gesneden en de taartpunten worden verkocht voor 1 euro. Niet om de kas van de organisatie te spekken, maar voor het goede doel Make-A-Wish Nederland, die wensen van ernstig zieke mensen in vervulling laat gaan. ‘Make-A-Wish is ontzettend belangrijk’, vertelt Saskia. ‘Sommige mensen hebben geen toekomst meer en willen graag nog een keer iets doen. Daar is deze stichting voor en ik vind het fijn dat we door Heel Hoogeveen Bakt een bijdrage kunnen leveren aan Make-A-Wish Nederland.’

Saskia kwam op het idee om het goede doel te steunen door een project dat haar oudste dochter uitvoerde tijdens haar studie. ‘Een meisje in haar klas heeft een zeldzame vorm van taaislijmziekte en er was een wens van haar in vervulling gegaan door Make-A-Wish Nederland. Dat maakte zoveel indruk op de groep, het meisje zat bij mijn dochter in de groep, dat ze met z’n allen besloten wat voor dat goede doel te doen. Ze haalden ruim 1100 euro op. Een geweldig bedrag.’

Organisator Alie van Dalfsen heeft samen met Saskia bedacht dat er niet alleen taarten kunnen worden gebakken voor de taartwedstrijd, maar ook voor Make-A-Wish Nederland. ‘Bijvoorbeeld een overheerlijke appeltaart voor het goede doel is meer dan welkom. Sommige mensen staan er niet om te springen om mee te doen met de wedstrijd, maar willen waarschijnlijk wel een taart bakken. Wie dat wil kan zich aanmelden via Alie via detamboerpassage@gmail.com.’

Smaak, samenstelling, originaliteit en uiterlijk

De taarten worden onder andere beoordeeld op smaak, samenstelling, originaliteit en uiterlijk. ‘Natuurlijk moet de taart niet te vast, te zwaar of te klef zijn’, vertelt Saskia. ‘De taarten kunnen op 25 maart tussen 11.00 en 12.00 uur worden gebracht. Om 15.30 uur wordt de uitslag bekendgemaakt.

Bij Kiri Bowling komen allemaal tafels te staan, die worden neergezet door de medewerkers van Kiri, waarop men de taarten kan bewonderen.’

Het wordt een groot bakfestijn. Naast de taartenbakwedstrijd wordt er ook een cupcakewedstrijd voor de kinderen gehouden. Ook zijn er stands te vinden die allemaal artikelen aanprijzen die met bakken te maken hebben. ‘Denk aan kookboeken, tafellinnen en bakproducten. En er is koffie en thee te verkrijgen voor een klein bedrag.’

De eerste aanmeldingen komen binnen, maar er passen nog meer taarten op 25 maart op de tafel in de Tamboerpassage. Aanmelden voor de wedstrijd Heel Hoogeveen bakt kan voor 20 maart via detamboerpassage@gmail.com. Deelnemers mogen per persoon een taart inleveren. Mensen die hun ‘bakproducten’ willen verkopen in een kraam kunnen zich ook via bovenstaand e-mailadres aanmelden.