Heel Hoogeveen Bakt: 'Maak een planning zodat je niet voor verrassingen komt te staan’

Hoogeveen - Nog een paar weken en het is zover: Heel Hoogeveen Bakt. Op zaterdag 25 maart kan iedereen losgaan in de keuken en de heerlijkste creaties op de tafel in De Tamboerpassage zetten.

De Hoogeveensche Courant laat elke week voorafgaand aan het evenement iemand aan het woord over Heel Hoogeveen Bakt. Deze week Rob Hooijer, mede-eigenaar van Bakkerij Mulder en voor de tweede keer een van de juryleden van Heel Hoogeveen Bakt.

De tweede editie staat nu voor de deur. Wat vond je van de eerste?
‘Het was een leuk en geslaagd evenement.’

Hoe waren de taarten die waren ingeleverd?
‘Ik vond ze zeer verrassend en mooi en van een goede kwaliteit.’

Was het moeilijk om een winnaar te kiezen?
‘Zeker. Er waren mooie inzendingen. We moesten als jury flink aan het werk om de beste keuze te maken.’

Hoe leuk is het om met veel bakkers uit Hoogeveen en omstreken samen te werken tijdens zo’n wedstrijd?
‘Het is heel leuk om met elkaar zulke dingen te kunnen doen.’

Heeft deze wedstrijd jullie band onderling versterkt?
‘Ja, maar die was altijd al goed.’

Wat verwacht je van de tweede editie van Heel Hoogeveen Bakt?
‘Dat het kwaliteitsniveau nog hoger zal zijn.’

Waar ga je op letten?
‘De combinatie van uitstraling en smaak.’

Heb je tips en trucs voor de deelnemers?
‘Weeg je ingrediënten altijd af en maak een planning, zodat je niet voor verrassingen komt te staan’

Het favoriete bakrecept van Rob:
‘Dat blijft toch onze slagroomtaart van (H)eerlijke ingrediënten. Met cake, goede slagroom en vers fruit. Dat is de beste basis.’