Aly van der Sleen is Vrijwilliger van het Jaar 2017

Hoogeveen - De 91-jarige Aly van der Sleen is dinsdagavond tijdens het Valentijnsdiner in Heinrig's uitgeroepen tot Vrijwilliger van het Jaar door de Stichting Actief Samenleven.

Aly schenkt koffie in de Goede Herderkerk, helpt wekelijks tijdens de ouderenmiddag in Het Knooppunt en maakt ook nog verschillende huisjes schoon. Ook bezocht ze dagelijks haar zusje in Weidesteyn, maar tot groot verdriet van Aly overleed zij een paar weken geleden.

Vooral haar motivatie raakte de jury. 'Ik denk nooit aan mijn leeftijd. Ik denk nooit aan stoppen. Gewoon doorgaan. Je moet gewoon niet zeuren. Ik weet zeker dat ik deze kracht krijg om te doen wat ik moet doen in het leven.' Aly werd opgegeven door haar kleindochter Danique, die vond dat ze een etentje wel verdiende. 'Ik snap niet hoe ze het doet hoor op die leeftijd. Ze fietst nog veel en koopt bijvoorbeeld ook alle cadeautjes voor een loting tijdens een gezellige middag in Het Knooppunt.'

Afgeladen vol

Restaurant Heinrig's was dinsdagavond afgeladen vol. Ruim veertig vrijwilligers genoten daar samen met een introduceé van een heerlijk driegangen-diner. Het was een uitje voor alle vrijwilligers die genomineerd waren: mantelzorgers, vrijwilligers die voor verenigingen in de weer zijn of bijvoorbeeld voor een goed doel. Allemaal waren ze genomineerd omdat de samenleving volgens Stichting Actief Samenleven niet zonder vrijwilligers kan.

Aly was tijdens de uitreiking in tranen. 'Bedankt iedereen. Bedankt dat jullie gekomen zijn. Maar dit is echt te veels te gek hoor. Dit had niet gehoeven', stamelde de 91-jarige terwijl ze de prijs in ontvangst nam. Een cheque voor twee nachten in een hotel in Nederland en een mooie bokaal.

Ook vrijwilliger Marrie Oelen van de Kledingbank werd door Cor en Fenna Velting van de stichting even in het zonnetje gezet. '28 nominaties kwamen voor jou binnen Marrie. Dat zegt genoeg en dat mag best bekroond worden met een mooie bos bloemen.'